Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur Para Ödüllü Bir Blockchain Yarışması Başlattı

Singapur hükümeti, başarılı blockchain projelerine para ödülü verecek bir yarışma başlatıyor.

Perşembe günü yapılan duyuruda Singapur’un Infocomm Medya Geliştirme Kurumu (IMDA),  yarışmanın şehir devletinin daha geniş dijital dönüşüm hedefinin bit parçası olarak blockchain inovasyonunu artırmayı hedeflediğini açıklandı.

Yarışma bilgi formuna göre kurum özellikle “kurumsal” ve “dönüşüm” olmak üzere iki kategorideki blockchain uygulamalarını hedeflemekte:

Kurum ayrıca ticari iş hareketlerini kolaylaştıracak ya da daha geniş çaplı olarak kamu hizmetleri gibi sosyal etkileşimlerde değişiklikler öngören dağıtık defter teknolojisinin de istenen teknolojiler arasında olduğunu da açıkladı.

IMDA, açıklanan katılımcıların ya asgari geçerliliği olan bir ürün ya da konsept kanıtı geliştirmek için altı ay süreye sahip olacağını ifade etti. Kazanan projeler, kurumsal kategori için 50.000 ABD Doları (38.000 ABD Doları) ve dönüşüm kategorisi için 100.000 ABD Doları (76.000 ABD Doları) alacak.

IMDA’da üst düzey sektörel dönüşüm yöneticisi Philip Heah şunları söyledi:

” Singapur’un Dijital Ekonomisi, her işletmenin dijital bir işletme olmasını sağlamak için sektördeki dönüşümü hızlandıracak teknolojilere ihtiyaç duyuyor. IMDA Blockchain Yarışması sayesinde, fintech (finansal teknoloji) olmayan alanlar da dahil olmak üzere ekonomimize ümit vaat edecek teknolojilerinin farkındalığının arttırılmasını ve geliştirilmesini teşvik edeceğiz. “

IMDA aynı zamanda daha geniş çaplı sanayi işbirliği sağlamak maksadıyla blokchainin geliştirilmesi konusunda genel bir proje ya da kimlik doğrulama ile ilgili çözümler konusunda çalışmalar yapan ve kurum ile birlikte çalışma konusunda istekli blok zinciri girişimlerine ise çağrıda bulunuyor.

Bu yarışma  Singapur’un artan bir şekilde blockchain teknolojisini benimsenmesine yönelik seslerin yükseldiği bir dönemde başlatılıyor.

Daha önce de bildirildiğine göre şehir devletinin fiili merkez bankası Singapur Para Yönetimi, şimdiden Kanada Bankası ile ortaklık kurarak blokchaine tabanlı “Project Ubin” adlı sınır ötesi havale çözümü üzerinde çalışmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment