Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Yeni Yasa Tasarısı: Amaç Kripto Para Sektörünü Kalkındırmak

Güney Kore‘deki bir kanun yapıcı, kripto para ticaretinin ve kripto para borsalarının gelişimini hızlandırmak için yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Sunulan bu tasarıda ülkedeki kripto para yatırımcılarını desteklemek için yeni bir komite hazırlanması öneriliyor.

Kripto Para Sektörünün Gelişimi

Güney Kore Millet Meclisi’nin Politik Komitesi’nde yer alan kanun yapıcılardan Kim Sun-dong, geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak Dijital Varlık Ticaretini Geliştirme Yasası adlı bir proje üstünde çalıştığını belirtti. Yerel haber kaynaklarından Seoul Finance, konuyu şöyle aktarıyor:

“Dijital Varlık Ticaretini Geliştirme Yasası’nda dijital para borsalarını ve Blockchain teknolojisini geliştirmek için bazı yollar gösteriliyor. Bunlar arasında vergi indirimi ve muafiyeti sunmak, hack saldırılarına karşı önlemler alınması gibi tavsiyeler var.”

Kim, Güney Kore’deki kripto para sektörünü geliştirmenin herkes için faydalı olacağına inanıyor. Kim’e göre hükümet, ülkedeki kripto para şirketlerinin ülkede kalmalarını sağlamak için yerel kripto para sektörünü geliştirmeye başlamalı.

Japonya‘nın kripto para sektöründeki yasal süreçleri çoktan tamamladığını ve kripto para işlemlerini artık belli bir yasal şablona oturttuğunu belirten Kim, Güney Kore’nin de harekete geçmesini istiyor.

Kim’in konu hakkında yaptığı açıklamalardan bir kesit şu şekilde:

“Hükümet dijital para sektörünün yalnızca olumsuz yanlarına odaklanıyor ve sektördeki yasa dışı faaliyetleri takip etmeye çalışıyor. Blockchain teknolojisini geliştirme konusunda küresel bir lider olmak istiyorsak olabilecek en kısa süre içerisinde yeni yasalar ve düzenlemeler hazırlamalıyız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment