Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Blockchain Tabanlı Oy Verme Sistemi Geliştiriyor

Güney Kore‘deki yetkililer Blockchain teknolojisinin oylama sürecinde ne kadar verimli olduğunu araştırmaya başladılar.

Oylar Blockchainde

Yerel haber kaynaklarından Korea Times tarafından yapılan habere göre Güney Kore’deki yetkililer Blockchain ile desteklenen yeni bir oy sistemi geliştiriyorlar.

Güney Kore’deki Milli Seçim Kurulu ve Bilim Bakanlığı tarafından ortaklaşa geliştirilen bu sistemin Aralık ayı içerisinde hazırlanması bekleniyor. Güney Kore’nin amacı oy sistemini çok daha güvenli bir verimli hale getirebilmek. Bilim Bakanlığı çalışanlarından Kim Jeong-won, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Blockchain tabanlı oy sisteminin, oy sürecini çok daha güvenli bir hale getirmesini bekliyoruz. Bakanlık, güvenliğin önemli olduğu yerlerde Blockchain teknolojisini kullanmaya devam edecek.”

Blockchain teknolojisi hem atılan oyun geçerliliğini kontrol etmeye yarıyor hem de atılan oyların genel bir kontrolünü yapmaya. İnsanlar bu sistem sayesinde kendi verilerine rahatlıkla ulaşabilecekler.

Bilim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu sistem, online oy süreçlerinin tamamında kullanılabilir. Sistem kullanılabilir duruma geldiği zaman bir test sürecine sokulacak. Bu test sürecinin başarılı olması durumunda Güney Kore’de Blockchain destekli oy dönemi başlayabilir.

ABD Ara Seçimleri

Blockchain tabanlı bir oy sistemi geliştirmeye çalışan başka yerler de var. Bunlara örnek olarak ABD’deki birkaç farklı eyalet gösterilebilir.

ABD’nin Virginia Eyaleti, bundan bir süre önce yaptığı açıklamada ara seçimlerde Blockchain’den faydalanacağını belirtti. ABD dışında olan Virginia vatandaşlarının da seçimlerde oy kullanabilmesi için geliştirilen bu sistem başarıyla kullanıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment