Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Yetkililer Üç Kripto Para Borsasına El Koydu

Güney Kore‘nin düzenleyici kurumu Çarşamba günü yaptığı açıklamada üç adet kripto para borsasına el koyduğunu, söz konusu borsalardaki yetkililerin de “zimmete geçirme suçları” dolayısıyla davaya çıkacaklarını söyledi.

Yerel medya tarafından yapılan haberlere göre Güney Kore’nin yetkili kurumunca yapılan bu hamle, ülkedeki kripto para yatırımcılarını korumaya yönelik. İddialara göre kurum, ülkedeki bazı borsaların usulsüz iş yaptığını fark etti ve yatırımcıları bu gibi borsalardan korumak için hemen harekete geçti.

Yerel haber kaynağı Yonhap’a göre devlet yetkililerinden biri konu hakkında açıklama yaptı. Yetkili tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu borsalardan biri, borsayı kullanan bir kripto para yatırımcısının hesabındaki dijital varlıkları borsanın yetkililerinden birinin hesabına geçirmekle suçlanıyor.

Ülkedeki borsalardan biri de yasa dışı şekilde para toplamakla suçlanıyor ve Güney Kore’deki Mali Hizmetler Kurumu bu konuyu araştırmaya devam ediyor.

Güney Koreli yetkililer davalıların adlarına yönelik bir açıklama yapmadıkları gibi soruşturmanın detaylarına yönelik de pek bir bilgi vermediler. Yetkililerden yalnızca tek cümlelik bir açıklama geldi ve o da şöyle:

“El koyulan varlıkların tam miktarını söylemek şu aşamada çok zor.”

Güney Korelilerin kripto paraya olan ilgileri çok ciddi boyutlara ulaşmış durumda ve hükûmet bu durumla başa çıkmak için elinden geleni yapıyor. Hükûmetin kripto para piyasasını kısıtlamak gibi bir niyeti, en azından şimdilik, yok gibi görünüyor. Ancak hükûmet, ülkedeki kripto para yatırımcılarını korumak adına sektöre çok daha sıkı denetlemeler getirmek durumunda kalıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment