Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’deki Yerel Yönetim Kamu İhalelerinde Blockchain’i Kullanıyor

Güney Kore‘nin başkenti Seul’da yer alan bir bölge, Blockchain teknolojisini araştırmaya başladı.

Yerel kaynaklardan Newsis tarafından yapılan bir habere göre ülkenin başkenti Seul’da bulunan Yeongdeungpo-gu adlı bölge, Blockchain tabanlı yeni bir değerlendirme sistemi oluşturmayı düşünüyor. Bölgenin bunu yapmak istemesindeki amaç, kamu yönetimini çok daha “şeffaf” bir hale getirmek.

Yerel yetkililer bu platform aracılığıyla kamu ihalelerini takip ve kontrol etmek istiyorlar. Yetkililerin amacı, Blockchain teknolojisini kullanarak kamu ihalelerinde yaşanabilecek sorunları hızlıca ortadan kaldırabilmek.

Bölgedeki yetkililer, bu yıl bölgede yapılacak tüm kamu ihale tekliflerini bu sistem aracılığıyla değerlendirmek istiyorlar. Eğer Güney Koreli yetkililer yapılacak bu denemeler sonrasında platformdan memnun kalırlarsa sistemi diğer bölgelere de aktarmayı düşünüyorlar.

Yeongdeungpo-gu bölgesindeki yetkililer aslında buna benzer bir sistem geliştirmek istediklerini geçtiğimiz yılın yaz döneminde açıkladılar. Yetkililerin açıklamalarına göre Blockchain tabanlı bir değerlendirme sistemi, kamu ihalelerinin çok daha güvenli ve adil bir şekilde tamamlanmasını sağlayabilir.

Güney Kore’deki Strateji ve Finans Bakanlığı, bu haftanın başlarında bir duyuru yayınladı ve Blockchain teknolojisiyle ilgili araştırma yapan şirketlere vergi indirimi verileceğini açıkladı. Güney Kore Hükümeti, bu alanda çalışma yapan şirketlere vergi indirimi vermenin yerel sektörü kalkındıracağını düşünüyor.

Bunun yanı sıra yine Güney Kore’deki Savunma Tedarik Programı Yönetimi (DAPA), Blockchain teknolojisi için yeni bir deneme süreci başlattığını açıkladı.

Kripto para düzenlemelerini hala tam olarak bitirmiş olmasa da Güney Kore’nin hem kripto para hem Blockchain alanlarında epey öncü durumda olduğunu söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment