Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli 4 Kripto Para Borsası “Yatırım Uyarısı” Listesine Aldı: Bu Token Yüzde 40’a Yakın Düşüş Yaşadı

Güney Kore merkezli blockchain oyun geliştiricisi Wemade’in yerel token’ı WEMIX, ülkenin önde gelen kripto para borsaları tarafından “yatırım uyarısı” listesine alınmasının ardından düşüş yaşadı.

Güney Kore merkezli kripto para borsası Upbit’in yayımladığı bildiriye göre Dijital Varlık Borsası Birliği (DAXA), şirketin dolaşımdaki WEMIX’in miktarı hakkında yanlış bilgi sağladığı gerekçesiyle token’ı “yatırım uyarısı” listesine aldı

Ocak ayında Upbit’e 245 milyon token’lık bir dolaşım sağlayan WEMIX’in ihraççı şirketi, söylediği dolaşım miktarınının yaklaşık 72 milyon adet üzerine çıktı.

Bu uyarı ile birlikte, CoinMarketCap’in en değerli kripto para birimlerini listelediği sırada 210. olarak yer alan WEMIX, %40’a yakın bir düşüş yaşadı. Biraz toparlanmış olsa dahi kripto para birimi, uyarının yayımlandığı günkü fiyatının %33 altında 1,26 dolardan işlem görüyor.

Şirket resmi Medium hesabından konu ile ilgili yaptığı açıklamada likidite sağlamak, ekosistemi genişletmek ve kredi vermek için kullanılan WEMIX’ler ile ilgili hata yaptığı belirtti. Ayrıca şirket, şeffaflığı sağlamak adına üretilen bu tokenları üçüncü taraf bir emanetçiye teslim edeceğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!