Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektörü Ripple (XRP) Davasında Birleşiyor: Coinbase SEC’ye Karşı Ripple’ı Destekleyecek

ABD’li köklü kripto para borsası Coinbase, Ripple (XRP) şirketine ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı devam eden davasında yardımcı olmak istiyor.

Coinbase tarafından sunulan yakın tarihli bir belgede, Ripple ve SEC arasında devam eden davanın “amicus curiae” konumunda brifing sunmak için mahkemeye dilekçe verdi. Amicus curiae brifing, Coinbase şirketinin davadaki konularla ilgili olarak bilgi, uzmanlık veya içgörü sunarak mahkemeye yardımcı olacağı yani Ripple’a süreç konusunda destek vereceği anlamına geliyor. Eğer Coinbase’in bu dilekçesi mahkeme tarafından kabul edilirse son karar verilirken borsaya ait görüşler ve yönlendirmelerde kanun sağlayıcılar tarafından dikkate alınmak zorunda kalacak.

Coinbase, SEC’nin yaptırım eylemini başlatmadan önce “adil bir bildirim” sağlayıp sağlamadığı konusundaki şüphelerini yineledi. Ayrıca sunulan belgelere göre Coinbase, SEC’nin tempolu kripto endüstrisine ayak uyduramadığını belirtiyor. Düzenleyici kurumun süreçte işletmelere açık bir rehberlik sağlamadığı yönündeki yaygın sektör şikayetinin altı bu belgelerde de çiziliyor:

Kripto para endüstrisi için SEC kurallarının olmaması göz önüne alındığında, SEC’in binlerce benzersiz dijital varlıktan birinin satışına karşı bir yaptırım eylemi başlatmadan önce adil bir bildirimde bulunup bulunmadığı sorusu makul bir soru olacaktır. Ayrıca, ulusal menkul kıymetler borsaları için mevcut SEC kayıt gereklilikleri, şu anda dijital varlık platformlarının çalışma şekline uygun değildir.

SEC’nin yetki sınırlarını aşan tavırlarda bulunduğunu ve adil davranmadığını öne süren Coinbase, Ripple gibi onlarca kripto paranın piyasada yer almasına karşın sadece Ripple üzerinde işlem başlatılmasının bir mantığının olmadığını vurguladı. Şirkete göre bu durum sadece göz boyamadan ibaret ve SEC tarafından yapıcı hiçbir yasa yada teklif sunulmuyor.

Kritik dava devam ederken Ripple cephesi her geçen gün güçleniyor. Washington DC merkezli bir kripto kuruluşu olan Blockchain Association, 31 Ekim günü Ripple ve SEC arasındaki mahkeme sürecinde Ripple tarafında durup destek sağlamak için izin başvurusunda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!