Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın (XRP) SEC Karşısında Destekçileri Artıyor: ABD’li Kuruluş Mahkemeye Katılmak İçin Başvuruda Bulundu

Washington DC merkezli bir kripto kuruluşu olan Blockchain Association, Ripple (XRP) şirketine ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı devam eden davasında yardımcı olmak istiyor.

Blockchain Association 28 Ekim Cuma günü Ripple ve SEC arasındaki mahkeme sürecinde Ripple tarafında durup destek sağlamak için izin başvurusunda bulundu. SEC, kayıt dışı menkul kıymet olarak XRP satışı yapmağı iddiasıyla 2020 yılında Ripple’a dava açmıştı. Yaklaşık 2 yıldır devam eden dava emsal niteliğinde birçok karara öncülük etti ve içinde bulunduğumuz günlerde sona yaklaştı. Çarpıcı iddialarla dolu olan davada geçtiğimiz günlerde Hinman belgelerine ulaşıldığı ve bunun mahkeme süreci üzerinde ciddi etkisi olacağı açıklanmıştı.

Dava süreci içerisinde önemli avukatlar ve bilirkişiler Ripple cephesine dahil oldu. Son olarak Blockchain Association‘ın davayı denetleyen mahkemeden davaya katılma izninin yanı sıra kapsamlı dava özetini istemesi dikkatleri çekti. Söz konusu davanın kripto endüstrisinin geleceği için çok önemli olabileceğini iddia eden kuruluş bu sürecin sonuna kadar Ripple’ın yanında yer alacağını belirtti.

Blockchain Association’ın açıklamasındaki şu ifadeler dikkat çekti:

SEC’in yaptırım yoluyla düzenlemeye yönelik uzun bir çabalarından sadece biri olan bu dava, SEC’in Howey testinin aşırı geniş yorumunu güçlendirme ve meşrulaştırma çabalarını vurgulamaktadır. SEC yargı yetkisinin ötesinde hareket ediyor. Howey testinin şeması yoluyla olsun ya da olmasın, menkul kıymetler yasalarını bu kripto paralara uygulamak, bu ağların çalışmasını önemli ölçüde kısıtlayacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!