Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple-SEC Davasında Önemli Gelişme: Yetkililer Sonunda Hinman Belgelerine Ulaştı

Ripple (XRP) ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden davada önemli bir gelişme daha yaşandı. Ripple Baş Hukuk Müşaviri, uzun bekleyişin ardından Hinman belgelerini aldıklarını açıkladı.

Ripple Baş Hukuk Müşaviri Stuart Alderoty, 21 Ekim Perşembe günü resmi Twitter adresinden önemli bir açıklamada bulundu. Yaklaşık 18 aylık bekleyiş ve 6 mahkeme kararından sonra davanın gidişatı için önem arz eden Hinman belgelerine ulaştıklarını ifade etti. SEC’nin iç e-postalarını ve kötü şöhretli 2018 konuşmasının taslaklarını kapsayan Hinman belgeleri, şimdilik SEC baskısı sebebiyle gizliliğini koruyor. Henüz kamuoyuyla paylaşılmayan bu belgelerin, uzun süreli Ripple-SEC davasının gidişatı için kritik rolü bulunuyor.

Alderoty konuyla ilgili paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Yasal sürecimiz konusunda her zaman kendimi iyi hissettim ve şimdi daha da iyi hissediyorum. SEC’in taktikleri hakkında her zaman kendimi kötü hissettim ve şimdi onlar hakkında daha da kötü hissediyorum.

Alderoty tarafından yapılan paylaşımın ardından Ripple CEO’su Brad Garlinghouse hukuk müşavirinin sözlerini destekleyen açıklamalar da bulundu:

SEC, açıklama, şeffaflık ve netliğe önem verdiklerini düşünmenizi istiyor. Onlara inanmayın. Sonunda gerçek ortaya çıktığında, buradaki davranışlarının utancı sizi şok edecek.

Söz konusu davanın sonucu uzun zamandır Ripple yatırımcıları tarafından merakla bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Ripple CEO’su Garlinghouse, davanın bu kadar uzun sürmesinin nedeninin herhangi bir yolsuzluk ya da komplo teorisi olmadığını, bir “netlik” problemi yaşandığını ifade etmiş ve  SEC’nin XRP’yi menkul kıymet değil şeklinde tanıması gerektiğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!