Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Garlinghouse’a Göre SEC Davasında Kısa Bir Süre İçinde Karara Varılacak

Ripple (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile aralarında geçen davanın yakın zamanda sonlanacağını düşünüyor.

Ripple CEO’su Garlinghouse 11 Ekim tarihinde DC Fintech Week konferansında açıklamalarda bulundu. CEO yaptığı açıklamalarda, SEC ile aralarında geçen davanın 2023 yılının ilk yarısında sonuçlanacağını düşündüğünü söyledi. Ancak ne zaman sonuçlanacağını tahmin etmenin oldukça zor olduğunu sözlerine ekledi.

Davanın bu kadar uzun sürmesinin nedeninin herhangi bir yolsuzluk ya da komplo teorisi olmadığını, bir “netlik” problemi yaşandığını söyleyen CEO ayrıca SEC ile anlaşma yapabileceklerini ancak SEC’nin XRP’yi menkul kıymet değil şeklinde tanıması gerektiğini belirtti.

Sosyal medyada bir grubun “XRP trollüğü” yaptığını dile getiren CEO, bu kişilerin çoğunu engellediğini açıkladı.

Ripple ve SEC17 Eylül tarihinde mahkeme makamına sunduğu belgeler ile karar çağrısında bulunmuştu. Hem Ripple CEO’sunun açıklamaları hem de mahkemeye karar çağrısında bulunulması, davanın taraflarının bir an önce sonuçlanmasını istediğini belli ediyor.

Sınır ötesi ödeme ağı oluşturabilmek amacıyla kurulan Ripple’ın yerel token’ı XRP, CoinGecko’nun sıralamasına göre en değerli 6. kripto para olarak bulunuyor. XRP, yazım esnasında 0,49 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!