Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple (XRP) Davasında Sona Yaklaşıldı: Taraflar Davanın Sonuçlanmasını İstiyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple Labs (XRP) arasındaki davada taraflar iki yılın ardından artık bir karara varılması için çağrıda bulundu.

Ripple ve SEC,17 Eylül tarihinde mahkeme makamına sunduğu belgeler ile karar çağrısında bulundu. Belgelerde Ripple Labs, SEC‘nin XRP satışlarının bir menkul kıymet satışı oluşturduğunu kanıtlamak adına ürettiği iddiaların tükendiğini belirtirken SEC ise iddialarını sürdürdüğünü ifade etti.

Taraflar davanın bir karara vardırılması için mahkemeye yeterli kanıt sunulduğunu belirterek Yargıç Analisa Torres’e bir karara varması konusunda çağrıda bulundu. Mahkemenin en önemli gelişmelerinden biri olan SEC’nin alıcıya bir hak veya ihraççıya herhangi bir yükümlülük verilmeden de bir satışın menkul kıymet satışı olabileceğini öne sürmesi üzerine Ripple, genel standartları kaldırarak Howey testinin uygulanamayacağını belirterek itirazda bulundu.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse konu ile ilgili 18 Eylül tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, SEC’in yasalarla ilgilenmediğini tek istediğinin yetki alanını genişletmek olduğunu ve bunun için büyük bir çaba gösterdiğini iddia etti.

Öte yandan Ripple Labs Baş Hukuk Müşaviri Stuart Alderoty konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, SEC’in yapılan satışın menkul kıymet satışı olduğuna dair kanıtı olmadığını ve XRP’nin de Yüksek Mahkeme tarafından yapılacak olan ve bir varlığın menkul kıymet olup olmadığını belirleyen Howey testinden geçebileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!