Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Kaçak” Olmadığını İddia Eden Terra (LUNA) CEO’su Do Kwon Hakkında Kırmızı Bülten Talebi

Singapur’da ikamet ettiği sanılan Terra (LUNA) CEO’su Do Kwon ve 5 arkadaşının ülkeden çıktıkları fark edildi. Singapur söz konusu kişilerin pasaportunu iptal etti.

Mayıs ayında büyük bir çöküşe sebebiyet veren ve binlerce kullanıcıya mağdur eden Terra krizinin üstünden aylar geçtikten sonra CEO Do Kwon ve ekibi hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Karar geçtiğimiz haftalarda Güney Kore mahkemesi tarafından duyuruldu.

Do Kwon’un Singapur’da ikamet ettiğini düşünen Güney Kore’li yetkililer geçtiğimiz günlerde Singapur hükümetine Kwon’un pasaportunu iptal etmeleri konusunda talepte bulunmuştu.

Fakat görünen o ki 40 milyar dolarlık Terra çöküşünün sorumlusu olan isimler şuan Singapur’da değil. Konumları belirsiz olsa da Kwon, 17 Eylül’de paylaştığı bir gönderide şu ifadelere yer verdi:

“Kaçak” veya benzeri bir durumda değilim. İletişim kurmaya ilgi gösteren herhangi bir devlet kurumu ile iş birliği yapacağız ve saklayacak hiçbir şeyimiz yok.

Kaçmadığını ifade eden Kwon’un pasaportu Singapur tarafından iptal edildi. Şimdiden seyahat konusunda kısıtlı bir konuma düşen Kwon ve arkadaşlarının iddiaları da çelişki gösteriyor. Söz konusu gönderisinde iletişim kurmak isteyen devlet kurumuyla iş birliği yapacağını ifade eden Kwon, geçtiğimiz haftalarda Singapur’a gelen Güney Koreli savcıların görüşme talebini geri çevirmişti.

Financial Times (FT) tarafından paylaşılan son dakika gelişmesine göre Güney Koreli savcılar Interpol’den Terra kurucusu Do Kwon için kırmızı bülten çıkarmasını istedi. Savcılar Kwon’un kaçmaya çalıştığını belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!