Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilerin Umudu ETHPoW (ETHW) Saldırıya Uğradı: Yüzde 50’ye Yakın Değer Kaybetti

Ethereum’un İş Kanıtı (PoW) sistemine dayalı forku Ethereum PoW (ETHPoW) saldırıya uğradı. Saldırı sonrası ETHW, yüzde 50’ye yakın değer kaybı yaşadı.

Blockchain güvenlik ve denetim şirketi BlockSec 18 Eylül tarihinde sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamada, saldırganların ETHPoW ağına replay saldırısında bulunduğunu duyurdu.

BlockSec, saldırganların Hisse Kanıtı (PoS) üzerine dayalı ana Ethereum ağında oluşturdukları işlem verilerini ETHPoW ağında tekrar oynatarak aynı işlemi iki defa yaptıklarını belirtti. Şirket saldırıya neden olan açığın iki ağ arasındaki köprünün, ağlar arası mesajın gerçek kimliğini doğrulayamaması olduğunu ifade etti.

Açıklamada, saldırganların önce Gnosis ağının Omni köprüsünden 200 WETH aktardığı ve ardından aynı işlemin verilerini ETHPoW ağında oynatarak 200 ETHW elde ettiği belirtildi. Ayrıca saldırının yalnızca Gnosis üzerinde gerçekleştiği ve ağ düzeyinde bir problem olmadığı da açıklamalar arasında yer aldı.

Gnosis ağı kurucularından Martin Köppelmann konu ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

Gnosis ağı veya Omni köprüsü saldırıdan etkilenmedi, ETHPoW ağını desteklemiyoruz ve bu ağ üzerinde yaşanan saldırılardan kendimizi sorumlu görmüyoruz. Yine de yapılan saldırıların devamının gelmemesi için köprü yönetimine günlük limit önerisinde bulunacağız.

Coingecko verilerine göre, saldırının ardından ETHPoW 8,24 dolardan 4,17 dolara düşerek %49,39 değer kaybetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!