Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Davası Olumlu Sonuçlanırsa XRP Yeni Bir Ralli Başlatabilir: Olası Fiyat Hedefleri

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple (XRP) arasında yaşanan davanın yakın zamanda sonlanacağı düşünülüyor. 

SEC, XRP’nin bir menkul kıymet olduğu ve Ripple’ın yasa dışı şekilde menkul kıymet sattığı gerekçesiyle hem Ripple’a hem de şirketin CEO’su Garlinghouse ile kurucularından Chris Larsen’e yaklaşık 19 ay önce dava açmıştı.

Ripple ve SEC, 17 Eylül tarihinde mahkeme makamına sunduğu belgeler ile karar çağrısında bulundu. Davanın tarafları artık sonucun bir an önce netleşmesini istiyor görünüyor.

Daha önce birçok kez SEC’nin davayı uzatmaya çalıştığını söyleyen Ripple yetkilileri, borsa komisyonunun yasalarla ilgilenmediğini tek istediğinin yetki alanını genişletmek olduğunu ve bunun için büyük bir çaba gösterdiğini iddia etti.

Ripple Teknik Analizi

Son 24 saatlik periyotta %10’dan fazla değer kaybı yaşayan Ripple, davanın olumlu sonuçlandığı senaryoda birçok direncini kırabilir. 0,387 dolar seviyesi üzerinde günlük kapanışlar yapması durumunda Ripple’ın sırasıyla 0,4875 ve 0,5775 dolar seviyelerine kadar yükseliş yaşaması bekleniyor. Bu dirençleri de kırması durumunda Ripple, 0,91 dolar bölgesini hedefleyebilir.

Şu an destek seviyesinde bulunan kripto paranın yeşil bantla belirtilen yükselen trendine temas edebileceği düşünülüyor. Senaryo kötüye giderse Ripple’ın, 0,3 dolarlara kadar gerilemesi mümkün görünüyor.

Sınır ötesi ödeme ağı oluşturabilmek amacıyla kurulan Ripple’ın yerel token’ı XRP, CoinGecko’nun sıralamasına göre en değerli 7. kripto para olarak bulunuyor.

  • İçerikte yer alan veriler editörün kendi düşünceleridir. Kesinlikli yatırım tavsiyesi içermez.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!