Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Interpol Metaverse Dünyasına Girdiğini Duyurdu: Sanal Suçlarla Mücadeleye Hazırlanıyor

Uluslararası polis teşkilatı Interpol, sanal suçlarla mücadeleye hazırlık ve kurumlar arası iletişim için metaverse dünyasına giriş yaptığını duyurdu.

Interpol 20 Ekim tarihinde Yeni Delhi’de yapılan 90. Interpol Genel Kurulu’nda, dünya çapında kolluk kuvvetleri için tasarlanmış ilk metaverse’ü tanıttı. Kullanıcılar metaverse üzerinden Fransa Lyon’daki Interpol Genel Sekreterliği’nde tur atabilecek ve kurslara katılabilecek.

https://twitter.com/INTERPOL_HQ/status/1583064663595528194

Interpol, suçluların çoktan metaverse evreninde yer aldığını ve teknoloji yaygınlaştıkça dolandırıcılık, şiddet, ırkçılık ve taciz gibi suçların metaverse’te yaygınlaşmasını beklediğini söyledi.

Kurum, metaverse’ün dünya çapındaki farklı kolluk kuvvetlerinin birlikte iletişim kurmasını ve yeni personellerin eğitimlere katılmasını sağlayacağını bildirdi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Hintli kolluk kuvvetleri yetkilisi Praveen Sinha, dijital suçların doğası gereği izlenmesinin oldukça zor olduğunu ve koordinasyonun çabaları kolaylaştıracak kilit bir faktör olduğunu belirtti. Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock ise genel kurulda kripto suçlarla mücadele için bir ekip kurma planlarını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!