Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC’nin 2022 Yılındaki Eylemlerinin Yüzde 20’sinden Fazlası Kriptoyla İlgiliydi

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), 2022 yılına ait yıllık yaptırım raporunu yayınladı. Raporda, kripto paralar hakkındaki yaptırım eylemleriyle ilgili detaylar dikkat çekti.

CFTC’nin 30 Eylül’de sona eren 2022 mali yılına ilişkin icra bölümü raporu yayınlandı. Kripto paralar hakkında yaptırım eylemlerine dair detayları da içeren rapor, bu yıl icra eylemlerinin %20’sinden fazlasının kripto paralarla ilgili konularda gerçekleştiğini vurguladı. Söz konusu raporda yer alan 82 icra eyleminin 18’inin kripto paralar özelinde olduğu belirtildi.

Kripto düzenlemesinin “iyi polisi” olarak tanımlanan CTFC, 2022 mali yıl süresince dijital varlık faaliyetlerinin de dahil olduğu 2,5 milyar doların üzerinde icra emrini tamamladı. Bu davalar arasında elinde 1,7 milyar doların üzerinde Bitcoin (BTC) bulunduran Güney Afrikalı bir kripto havuzu operatörüne karşı açılan icra emri ve Gemini ile stablecoin ihraççısı Tether aleyhine açılan davalar da yer aldı.

Davaların temel gerekçesi olarak belirtilen şirketlerin ürünleri hakkında yanlış açıklamalar yapmaları öne sürüldü. Kurum, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında bir oluşuma karşı ilk yaptırımını Ooki DAO üzerinde uyguladı.

CFTC Başkanı Rostin Behnam konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bu 2022 finansal yaptırım raporu, CFTC’nin mevcut tüm araçlarıyla yeni dijital emtia varlık piyasalarını agresif bir şekilde denetlemeye devam ettiğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!