Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Axie Infinity’de (AXS) Son 24 Saatte Yüzde 10’luk Düşüş: Düşüşün Arkasında Ne Var?

Dünyanın en popüler blockchain oyunlarından biri olan Axie Infinity’nin yerel token’ı AXS, son 30 günlük periyotta %30’a yakın düşüş yaşadı.

Son 24 saatlik periyotta Bitcoin (BTC) fiyatı nerdeyse sabit kalırken AXS %10’a yakın değer kaybı yaşadı. Peki AXS’ın bu düşüşünün arkasında neden olarak ne bulunuyor?

Axie Infinity’nin erken yatırımcılarına ve havuzdan payı olan kişilere ait 10 milyon AXS ile birlikte toplamda 21,5 milyon token’ın kilidi yakında açılacak. Bu da yaklaşık 9 dolar seviyelerinde bulunan AXS için 200 milyon dolara yakın satış baskısı anlamına geliyor.

TokenUnlocks verilerine göre mevcut durumda dolaşımda 102 milyon AXS arzı bulunuyor. Verilerde, toplam arzı 270 milyon olan AXS’ın bu arzının %8’ine yakın bir kısmının 25 Ekim’de açılacağı belirtiliyor.

Axie Infinity’nin geliştirici şirketi SKY Mavis’in bir yetkilisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Kilit açma programı blok numaralarına bağlı olduğu için 26 Ekim’de gerçekleşmesini ön görüyoruz.

ifadelerine yer verdi.

2020 yılında özel bir satış turunda Axie Infinity, yaklaşık 0,08 dolardan yatırım toplamak amacıyla 10.5 milyon token satışı gerçekleştirmişti. Yakın zamanda kilidi açılacak olan bu tokenların sahipleri yaklaşık 125 kat kar etti. Bu da birçok yorumcunun kilitler açılır açılmaz satılacağını düşünmesine neden oluyor.

Bu özel satışta token alan firmalar arasında, yakın zamanda iflas eden Three Arrows Capital da dahil olmak üzere Arca, DeFiance Capital, Delphi Digital ve Hashed bulunuyor.

AXS, 164,9 dolar olan tüm zamanların en yüksek seviyesinin (ATH) %94,5 altında 9,04 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!