Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Finans Devlerinin Kripto İlgisi Artıyor: Garanti’nin Ardından Yapı Kredi’den de Kripto Alanında İş İlanı

Türkiye’deki geleneksel bankacılık devleri Garanti ve Yapı Kredi, açtığı iş ilanları ile kripto para uzmanları arıyor.

Türkiye’de kripto para benimsenmesi giderek artış gösteriyor. Bankalarda bu talebe karşılık verebilmek amacıyla bu alanda bilgili insanları bünyesine dahil etmeye çalışıyor. Kurumsal yatırımcıların daha çok güvendiği bankaların “saklama” hizmeti vererek sektöre katkıda bulunmayı planladığı düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde Garanti Bankası’nın Kripto Varlık Yetkilisi/Uzmanı iş ilanı açmıştı. Garanti, iş ilanı içerisinde görev sorumlulukları hakkında şu şekilde örnekler vermişti:

GarantiBBVA bünyesinde yürütülen “Kripto Varlık” işlemleri projesinde aktif rol alır. Kripto varlıklar hakkında ve sağlanan teknolojiler konusunda araştırma yapar. Yurt dışı hizmet sağlayıcıları ile görüşür ve sağladıkları alt yapı uygulamalarını öğrenir, bunların bankaya olan etkisini analiz eder. Yasal mevzuata uygun, “Kripto Varlık Saklama” süreçlerinin oluşturulmasında banka ürünleri ile etkileşim alanlarını da belirleyerek destek olur. “Kripto Varlık Saklama” şube süreçlerini yönetir ve uygulamaları hayata geçirir.

Yapı Kredi Bankası da 5 gün önce açtığı iş ilanında benzer özelliklerde eleman alacağını duyurdu. Yapı Kredi’nin aradığı özelliklerde arasında DeFi, Blokzincir teknolojileri ve kripto dünyasında ilgili/tecrübeli olmak ve Dijital Ödeme Servisleri konusunda bilgili olmak gibi maddeler yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!