Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Açıkladı: Listelediği Altcoin Hakkındaki “Insider Trading” İddialarını Sonlandırdı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, geçtiğimiz hafta listelediği altcoin’de bir kullanıcının “insider trading” yaparak kar elde ettiği iddialarına dair soruşturmasını tamamladı.

Çinli kripto muhabiri Colin Wu’nun kurucusu olduğu WuBlockchain’in, bir kullanıcının Osmosis (OSMO) listeleme kararını önceden bildiği ve bu bilgi ile listeleme işleminden bir gün önce yüklü miktarda OSMO alarak “insider trading” yaptığı yönündeki iddiaları üzerine Binance tarafından başlatılan soruşturma sona erdi.

Binance, verilerin yanlış yorumlandığını belirtirken kullanıcının herhangi bir bilgi istismarında bulunmadığına kanaat getirdiğini açıkladı.

Binance, iddialarını kullanıcının işlem kayıtlarına dayandıran Wu’nun işlem kayıtlarını yanlış yorumladığını belirtti. Kullanıcının başlangıçta USD Coin (USDC) aldığını daha sonrasında OSMO’ya geçiş yaptığını ve listeleme haberi yayınlanmadan önce bakiyesini Cosmos Hub’a (ATOM) dönüştürdüğünü açıkladı.

Kullanıcının hesabında hala bir miktar OSMO bulunduğu ancak OSMO yatırımlarına Kasım 2021’de başlayan kullanıcının bu tutumunun doğal olduğu da açıklamalar arasında yer aldı.

Yine de kripto para borsası, kullanıcıların şüpheli işlemlere karşı net tutumundan memnun olduklarını ve şüpheli işlemlerin bildirilmesi halinde aynı ciddiyetle araştırılacağını kullanıcılarına bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!