Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Paylaşımı İle Dogecoin’i (DOGE) Harekete Geçirdi: Saatler İçerisinde Yüzde 30 Yükseliş

Popüler meme token Dogecoin (DOGE) milyarder Elon Musk’ın işaretleriyle yükseliş dalgasına devam ediyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla birlikte geçtiğimiz günlerde yükselişe geçen DOGE, en değerli kripto para birimleri arasında Cardano’yu (ADA) geride bırakarak 8. sıraya ulaşmıştı. Musk’ın Twitter’ı aldığı gün yaklaşık %100’lük yükseliş performansı sergileyen DOGE, hemen ardından ufak bir düzeltme yaşadı. Fakat bugün itibariyle Musk’ın attığı bir tweetin ardından yükseliş dalgası yeniden başladı.

Cadılar Bayramı vesilesiyle bir kutlama gönderisi paylaşan  Musk, söz konusu içeriğinde Twitter logosu taşıyan tişört giymiş bir köpeğe yer verdi. Bu görseli bir işaret olarak yorumlayan yatırımcılar, saatler içeresinde DOGE üzerinde %30’a yakın yükselişi tetikledi.

Bununla birlikte hızlı bir şekilde yaşanan yükseliş dalgasını DOGE için yeni bir boğa sezonu olarak yorumlayan birçok analist bulunuyor. Ünlü analist Peter Brandt geçtiğimiz günlerde bu konuda iddialı fikirleriyle gündeme geldi. Brandt’e göre son dönemde hacminde artış görülen ve yaşadığı yükseliş ile birlikte “düşen kanalı” hacimli ve sert bir mumla kıran DOGE için boğa başladı.

CoinGecko verilerine göre haberin kaleme alındığı esnada DOGE, son 24 saatlik periyotta gösterdiği %24’lük yükseliş performansı ile 0,145 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!