Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektöründe Ekim Ayındaki Saldırıların Faturası Ağır Oldu: 2022 Yılındaki Kayıplar Yaklaşık 3 Milyar Dolara Ulaştı

“Hacktober” olarak adlandırılan ekim ayı ile birlikte kripto para sektöründe 2022 yılında siber saldırılar nedeniyle yaşanan kayıplar yaklaşık 3 milyar dolara yükselerek 2021 yılına göre 2 kat artış gösterdi.

Blockchain güvenlik şirketi PeckShieldAlert 31 Ekim tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, ekim ayında yaşanan toplamda 40’ın üzerinde siber saldırıdan 50’nin üzerinde protokolün etkilendiğini ve 660 milyon dolara yakın net kayıp yaşandığını bildirdi. Ekim ayı itibariyle 2022’de siber saldırılardan kaynaklanan kaybın 3 milyar dolara yaklaştığını belirten şirket, geçtiğimiz sene bu tutarın 1,55 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Yayınlanan verilere göre ekim ayı, 760,2 milyon dolarla yılın en yüksek kaybının yaşandığı aylardan biri olurken çalınan fonların 100 milyon dolara yakınının geri alınması üzerine 657,2 milyonluk net kayıpla 709,7 milyon dolar kayıp yaşanan mart ayının gerisinde kaldı. Ekim ayının en büyük kaybedeni 586 milyon dolarla BNB Chain olurken saldırıya uğrayanlar arasında en az kayıp yaşayan ise 600 bin dolarla Moola Market oldu.

Öte yandan DeFiYield ekim ayına dair yayınladığı kendi istismar raporunda, protokol saldırılarının yanı sıra ponzileri ve rug pull olarak adlandırılan dolandırıcılık yöntemi ile zimmete geçirilen varlıkları da hesaplamalarına dahil ederek toplam kaybın 1 milyar doların üzerinde olduğunu öne sürdü. Ancak raporda 2022 yılı süresince 890 milyon dolarlık varlığın kurtarıldığı bilgisi de yer aldı.

Birçok istihbarat ve güvenlik birimi, geçtiğimiz seneye göre kripto para piyasalarının yaygınlaşması ve karmaşıklaşmasıyla beraber yaşanan siber saldırıların ve dolandırıcılıkların katlanarak arttığını belirterek bunun beklenen bir problem olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!