Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Avukatlar, Kripto Para Kanunları İçin Lobi Yapıyor

Güney Kore Avukatlar Barosui yaptığı açıklama ile hükümetten kripto para kanunları konusunda bir adım atmasını ve en azından taslak da olsa bir yol haritası çıkarmasını istedi. Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında yerel Blockchain ve kripto para sektörünün daha iyi bir şekilde gelişebilmesi için bu tarz bir yaklaşımın temel olduğuna vurgu yapıldı.

Baro başkanı Kim Hyun ise, şu sözleri kullandı:

”Hükümetimizden şu andaki negatif algıları bir kenara bırakmasını ve teknolojinin kendisine odaklanmasını istiyoruz. Blockchain sektörünü geliştirecek her türlü gelişmeye açığız. Kripto paraların da bu sayesinde bazı istenmeyen etkileri ortadan kaldırılabilir. Olumlu yaklaşım, en temel şey olacak.”

Barodan gelecek bu lobi çabası ile birlikte, hükümetin bir nevi baskı altına alınabileceği, Güney Kore kulislerinde konuşulan önemli konulardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada ICO’lar ile ilgili ılımlı sayılabilecek mesajlar vermişti. Bu durum, kripto para piyasalarında ICO sektörünün yeniden canlanmasına aracılık edebilecek bir gelişme olarak yorumlanmıştı.

Şimdi de bu lobi faaliyeti ile ülkede işlerin bir tık daha ileriye gitmesi amaçlanıyor. Güney Kore’nin teknolojik atılımlarda geri kalmamasını ve liderliği ele almasını isteyen yetkililer, hükümete bu konu ile ilgili baskı yapmaya devam edecek gibi görünüyor. Tüm bu çabaların sonuç verip vermeyeceğini ise, zaman içinde öğrenmek mümkün olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment