Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zaif Hack Saldırısı: Olay, Avrupa Merkezli Yapılmış Olabilir

Japonya’da geçtiğimiz aylarda yaşanan ve yaklaşık 60 milyon dolarlık bir kaybı da beraberinde getiren Zaif hack saldırısına dair detaylar bir bir ortaya çıkıyor. Öncelikli olarak paranın Bitcoin, Bitcoin Cash ve Monacoin üzerinden çekildiği bilgilerinin ardından, konuyla ilgili araştırmalar yapan MUFG’nin iştirak şirketi Japan Digital Design Co. (JDD)’nin yeni raporunda; hack saldırısının Avrupa kaynaklı olabileceği vurgusu yapıldı.

Borsa yetkililerinin de katıldığı ve destek verdiği araştırmalar sonucunda hackerların Fransa ve Almanya’da yerleşmiş olabileceği sonucuna varıldı. Araştırmacılar, 20 ve 22 Ekim tarihleri arasındaki borsada kayıtlı IP adreslerini ve tüm transferleri incelerken bunlardan 5 tanesini fazlasıyla şüpheli buldu. Bu beş transferden 4’ünün kaynağının Fransa, diğerinin ise Almanya olması üzerine, soruşturmada yeni bir boyut da otomatik olarak açıldı.

Geçtiğimiz günlerde de belirttiğimiz gibi, yetkililer hack saldırısının izini Monacoin üzerinden sürmeye hazırlanıyor. 60 milyon dolarlık bir kayıp yaşayan ve bu yılın başındaki Coincheck hack saldırısının ardından Japonya kripto para çevrelerini bir kez daha sarsan bu olayın ardından, Japon yetkililer geniş çaplı bir araştırma başlatmıştı.

Şimdi edinilen son bilgilere göre soruşturmanın Avrupa’daki siber saldırganlar üzerinde yoğunlaşması da bekleniyor. JDD’nin ve diğer araştırmacıların konu ile ilgili ne tarz yeni bilgiler bulacağı da merakla beklenen bir başka durum. Bakalım Zaif borsasının 60 milyon dolarlık hacklenmesi sürecinde yaşanıyor olan bu iz sürme işi, bizi nerelere götürecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment