Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Banka Stablecoin Ödemeleri İçin Bir Testi Tamamladı: Bu Altcoin’i Kullandı!

Güney Kore’nin en büyük dört bankasından biri olan Shinhan Bank, uluslararası stablecoin ödemeleri için Hedera (HBAR) ağında bir pilot programı test etti.

Shinhan Bank, uluslararası stablecoin ödemeleri için Hedera ağında bir testi tamamladı. Hedera ekibi tarafından yapılan resmi açıklamada, pilot uygulama kapsamında proof of concept (PoC) işlemlerinin başarıyla sonuç verdiği belirtildi. Pilot aşamasında Siam Commercial Bank’ın teknoloji inovasyon iş birimi SCB TechX‘de yer aldı. Yapılan pilot uygulama, Shinhan Bank tarafından gerçekleştirilen 2. test konumundaydı.

Söz konusu PoC, Shinhan Bank’ın 2021 yılında Standard Bank ile stablecoinler aracılığıyla uluslararası havaleler konusunda ortaklık kurmasıyla başlayan önceki çalışmasının bir devamı niteliğindedir.

Pilot uygulama Tayland Bahtı (THB), Yeni Tayvan doları (NTD) ve Güney Kore Wonu (KRW) arasında gerçek zamanlı mutabakat ve gerçek zamanlı döviz kuru entegrasyonu sağladı. Banka bu işlemler boyunca Hedera’nın Distributed Ledger teknolojisinden yararlandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Shinhan Bank blokzinciri yetkilisi Byunghee Kim sınır ötesi işlemlerde stablecoin kullanımının maliyetleri azaltmada ve işlemleri hızlandırmada önemli bir adım olduğunu vurguladı:

Stablecoin’ler, sınır ötesi varlık transferi için düşük maliyetli, hızlı ve güvenilir bir yol sunuyor; bu da finansal katılımı artırmaya ve yetersiz hizmet alan topluluklardaki bireyler ve işletmeler için finansal hizmetlere erişimi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Sınır ötesi havaleleri kolaylaştırmanın bir yolu olarak stabilcoinlerin potansiyelini keşfetmek için Hedera ile ortaklık kurmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!