Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Borsalardan 2 Altcoin İçin Ortaklaşa Delist Kararı

Güney Kore’nin en büyük borsalarından biri olan Upbit dahil 5 kripto borsası, Omisego (OMG) ve Serum (SRM) için delist kararı aldı.

Upbit tarafından yakın tarihte yapılan açıklamada, Omisego ve Serum’a ait tüm işlem çiftlerinin 26 Nisan tarihinde delist edileceğine yer verildi. Söz konusu pariteler özelinde para çekme desteği 26 Mayıs’a kadar devam edecek.

Yapılan açıklamada, delist kararına gerekçe olarak her iki ağın da normal çalışmaması ve düzenli olarak blok üretimini sağlamakta zorluk yaşaması gösterildi.

Söz konusu delist işlemi ortaklaşa olarak Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax tarafından uygulanacak. Güney Kore’deki beş ana kripto para borsası Digital Asset eXchange Alliance’ı (DAXA) ittifakını kapsayan bu 5 borsa, 2022’deki Terra (LUNA) krizinin ardından bir ittifak olarak kurulmuştu.

Yapılan resmi açıklamada alınan karara dair şu ifadelere yer verildi:

Omisego ve Serum için ticaret desteği, Digital Asset eXchange Alliance (DAXA) üyeleri tarafından sonlandırılacaktır. DAXA üyeleri, yatırımcıları korumak için dikkatli olmaya çağırma, öğeleri izleme listesine alma ve alım satım desteğini sonlandırma gibi önlemler alabilir.

CoinGecko verilerine göre son SRM son 24 saat içerisinde %10,2 yükselirken OMG ise %10,9 düşüş sergiledi. Yazım esnasında OMG 1,39 dolardan SRM ise 0,197 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!