Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e Bu Ülkeden Onay Geldi: CEO CZ’den Destekler Nitelikte Paylaşım

Ekonomik kriz ile boğuşan Güney Amerika ülkesi Arjantin, stratejik inovasyon planı kapsamında vadeli Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonunu (ETF) onayladığını duyurdu.

Arjantin’in menkul kıymetler regülatörü CNV 11 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinde yayınladığı açıklamada, kurumun stratejik inovasyon planı kapsamında vadeli Bitcoin ETF’ine onay verdiğini bildirdi.

ETF’e Arjantin Peso’su (ARS) ile yatırım yapılabileceği bildirilirken BTC/ARS fiyatının birden fazla borsa ve fiyat sağlayıcı kuruluştan alınan fiyatlarla belirleneceği verilen bilgiler arasında yer aldı.

Vadeli Bitcoin ETF’ine yatırım yapan kullanıcıların, Bitcoin almadan varlığın fiyat değişiminden yararlanmalarını sağlayacağının altı çizilirken banka havaleleri yoluyla yatırımın kolaylaştırıldığına da dikkat çekildi.

Öte yandan dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ) 12 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden haberi paylaşarak Arjantin’in hamlesini destekler nitelikte bir hamle yaptı.

Uzmanlar, Arjantin’in de El Salvador’un ardından Bitcoin benimsenmesi konusunda hızla yol alan ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!