Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Bitcoin Madencisinden 145 Milyonluk Cihaz Alımı: Hash Oranı 2 Katına Çıkacak!

Bitcoin (BTC) madencisi CleanSpark, toplamda 144,9 milyon dolar değerinde 45 bin adet yeni madencilik cihazı daha satın aldığını duyurdu.

Cleanspark 11 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı açıklamada, şirketin şubat ayında yaptığı 20 bin adetlik yeni madencilik cihazı alımına ek olarak 45 bin adet daha madencilik cihazı satın aldığını bildirdi.

Alınan cihazların Antminer S19 XP olarak bilinen piyasanın en verimli madencilik cihazı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, yapılan son alımla birlikte şirketin mevcut 6,7 EH/s (exahash) işlem gücünün %95 artırılarak 13 EH/s’a çıkarılacağı belirtildi.

Cihazların Georgia Sandersville’deki tesise kurulacağı ve ilk 25 bin adedin ağustos ayında kalan 20 bin adedin ise eylül ayında teslim alınacağı verilen bilgiler arasında yer aldı.

CleanSpark CEO’su Zach Bradford konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

Bitcoin yarılanması (halving) yaklaşırken operasyonel verimliliğe odaklanmamız, teknik uzmanlığımız ve hazine yönetim stratejimiz, CleanSpark’ın ABD’deki en iyi Bitcoin madenciliği şirketleri arasındaki konumunu sağlamlaştırmada önemli bir rol oynayacak.

Şirket CFO’su Gary Vecchiarelli cihazların alımı konusunda doğru zamanlamayı tutturmanın onları şirketin yıl sonundaki 16 EH/s hedefine ulaştırma konusunda önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.

Nasdaq verilerine göre alım haberinin ardından CLSK, %14,30 değer artışı yaşayarak 2,71 dolar seviyelerinden 3,10 dolar seviyesine kadar yükseliş gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!