Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Oyun Donanım Devi Razer’dan Web3 Fonu

Bilgisayar oyuncuları için yüksek kalitede ekipmanlar üreten teknoloji şirketi Razer, blokzinciri tabanlı Web3 oyun geliştiricilerine destek olmayı amaçlayan inkübatörünü duyurdu.

Özellikle 2021 sonrası artan kullanıcı talebiyle birlikte sektörün öncü firmalarının Web3 ve yapay zeka alanındaki yatırımları da hız kazanmaya başladı. Son olarak Razer tarafından yapılan yakın tarihli bir duyuruda “zVentures Web3 Incubator (ZW3I)” adlı girişim fonu tanıtıldı.

Açıklamaya göre inkübatör fon, gelecek vadeden erken aşama Web3 oyun projelerini belirleyecek ve bunlara yatırım yapacak. Öte yandan bu fonun sadece gelişmekte olan projeleri desteklemekle kalmayıp aynı zamanda daha geniş oyun endüstrisinde kitlesel benimsemenin yolunu açması hedefleniyor.

Söz konusu fonun mobil odaklı projeleri de dışlamayacağı ve toplamda 36’ya kadar girişime kuluçka hizmeti sağlayacağı belirtilirken desteğin sadece parasal değil birçok imkanı kapsayacağı da vurgulandı.

ZW3I tarafından fonlanan ve geliştirilmeye uygun görülen projelerin en büyük avantajlarından biri de Razer’ın pazarlama ve ortaklık kaynaklarına erişim olacak. Öte yandan bu seçilmiş projeler önde gelen oyun yatırım şirketleri Animoca Brands ve Griffin Gaming Partners ve daha fazlası dahil olmak üzere zVentures’ın Web3 ortaklarına erişebilecekler.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Razer’in blokzinciri direktörü Lawrence Lin, Web3’e olan heyecanını şu ifadelerle açıkladı:

Oyun deneyimi, başarılı bir oyun lansmanının en önemli yönüdür. Blockchain teknolojileri ve güçlü oyun bilgisine sahip şirketlerin desteğiyle, Web3’ün bu deneyimi herkes için kökten değiştireceğinden eminiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!