Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Dev Banka Bitcoin ve Kripto Para Hizmeti Sunacak: Resmi Ortaklık Kuruldu!

Güney Kore’nin en büyük bankalarından Kore Exchange Bank (Hana Bank), BitGo ile ortaklık kurduğunu ve önümüzdeki yıl kripto para saklama hizmeti sunacağını duyurdu.

Güney Kore’nin en büyük ilk beş bankası arasında yer alan Hana Bank’tan kripto hamlesi geldi. Yerel bir ajansın haberine göre yönetimi altında 448 milyar dolar varlık bulunduran Hana Bank 5 Eylül tarihinde Kore Blockchain Haftası etkinliğinde yaptığı açıklamada, kripto para saklama hizmeti vereceğini açıkladı. Banka bu kapsamda kripto para saklama hizmet sağlayıcısı BitGo ile ortaklık kurulduğunu bildirdi.

Önümüzdeki senenin ikinci yarısından itibaren başlatılacağı belirtilen hizmetler kapsamında, kurumsal yatırımcıların güvenli ve verimli bir şekilde kripto saklama olanaklarına erişebileceği vurgulandı.

Verilen bilgilere göre Hana Bank ve BitGo, bu iş birliğinin yerel kripto piyasası standartlarını küresel standartlara eriştirmede ve kurumsal katılımı teşvik etmede önemli bir dönüm noktası olmasını bekliyor:

Bu ortaklığın yerel dijital varlık piyasasının standartlarını küresel bir seviyeye yükseltmede ve piyasada kurumsal katılımı teşvik etmede önemli bir dönüm noktası olması beklenmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!