Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den Kripto Paralar İçin Kuzey Kore Önlemi: Yeni Yasa Sunulacak!

Güney Kore hükümeti, Kuzey Kore tarafından yasa dışı silah programlarını finanse etmek üzere kullanılan kripto paraları takip etmek ve dondurmak için yeni bir yasa tasarısı sunmayı planlıyor.

Yerel bir ajans 4 Eylül tarihinde yayınladığı birçok yetkilinin ifadelerine dayandırdığı haberde, Güney Kore hükümetinin Kuzey Kore hükümeti tarafından yasa dışı işlemler için kripto paraların takibi ve dondurulması için bir yasa tasarısı önereceklerini aktardı. Bu fonların Kuzey Kore hükümeti tarafından yasa dışı silah programlarını finanse etmekte kullanıldığı vurgulandı.

Söz konusu yasa tasarısının, Kuzey Kore’ye karşı uygulanan yaptırımlara yenilerini eklemek için hükümetin farklı bakanlıkları arasında 10 ay süren bir istişare sonucunda çıkarıldığını ifade edildi.

Konuya aşina kaynaklar tasarının daha önce kasım ayında Ulusal İstihbarat Servisi (NIS) tarafından duyurulduğunu ancak Güney Kore Başkanı Yoon Suk Yeol’un emriyle çeşitli revizeler aldığını söyledi.

Başkan Yoon Suk Yeol verilen bilgilere göre tasarının ulusal güvenliği güçlendirecek pratik önlemler eklenerek yeniden hazırlanmasını istedi. Yeol’un ayrıca Güney Kore siber güvenlik mevzuatının acilen yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşündüğü yönünde düşüncelere sahip olduğu belirtildi.

Güney Kore istihbaratının Kuzey Kore tarafından 2022 yılında 1,28 milyar dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) çalındığı yönündeki bulgularına dikkat çekilirken bu doğrultuda önerilen tasarının yanı sıra bir de siber güvenlik komitesi kurulacağı aktarıldı.

Yabancı bilgisayar korsanlığına karşı kurulacak bu komite, doğrudan başkanın kontrolü altında olacak. Komiteye Ulusal Güvenlik Dairesi Başkanı liderlik edecek ve NIS Direktörü de komitede üye olarak bulunacak. Komite, siber güvenliği engelleyen ürünlerin üretimini, ithalatını ve ihracatını yasaklama yetkisine sahip olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!