Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli İnternet Devi Kakao’nun Blockchain Platformu Haziranda Piyasaya Çıkıyor!

Güney Kore‘nin en büyük şirketlerinden ve internet firmalarından birisi olan endüstri lideri Kakao, 2018 yılının başlarından beri kendi blockchain ağını geliştirmesi ile ara ara kripto para piyasasının da gündemine gelmekteydi. Cointelegraph’ın Consensus 2019 etkinliğinde bir firma yetkilisinden öğrendiği bilgilere göre, Kakao Corp’un blockchain kolu Ground X, kendi blockchain platformunu Haziran ayında piyasaya sürmeyi planlamakta.

Yapılan duyuruda belirtilenlere göre Klaytn ana ağı 27 Haziran 2019 tarihinde açılış yapacak. Kakao’nun Güney Kore içerisinde %96 gibi bir pazar payı var ve firmanın etki alanına giren sektörlerin içerisinde mesajlaşma, gaming, içerik hizmetleri, finansal hizmetler ve mobil hizmetler var.

Kakao ilk olarak kendi blockchain platformunu piyasaya sürme planını 2018 yılının Mart ayında açıklamış ve Ekim ayında da Klaytn’ın test ağını piyasaya sürmüştü. Platform temel olarak merkeziyetsiz uygulamalara odaklanmakta ve geliştiriciler geçtiğimiz Ekim ayında yeni ekosistemi geliştirmek için 10’dan fazla yerel ve uluslararası ortak ile çalışmalarını sürdürmekteydi.

Kakao buna ek olarak Klaytn için fon toplamak adına ilk yaptığı ICO’nun üzerine bir ICO daha yaparak 90 milyon dolarlık fon toplamıştı ve bunu sadece Klaytn ana ağını geliştirmek için harcayacağını açıklamıştı. Yapılan açıklamalara bakılırsa toplanan bu fon gerçekten de ağın gelişiminde kilit bir rol oynadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment