Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD ve Çin Gerginliği Küresel Piyasayı Etkilemeye Devam Ediyor

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesi ile Çin arasında devam eden ticaret savaşıyla ilgili yeni açıklamalar yaptı ve ABD’nin şu anda avantajlı durumda olduğunu belirtti.

ABD ve Çin, geçtiğimiz son birkaç aydır birbirleriyle adeta ticari bir savaşın içine girmiş durumdalar. Donald Trump önderliğindeki ABD Hükümeti, gümrük vergilerini artırarak hem siyasi hem ekonomik açıdan Çin’e karşı bir tavır sergilemeye başladı.

Finans dünyasındaki bazı isimler bu iki dev ülke arasındaki gerginliğin küresel bir ekonomik krizi tetikleyebileceğini düşünüyorlar. Kripto para sektöründeki bazı isimler ise böyle bir durumda Dünya genelindeki kripto para kullanımının artabileceğini öne sürüyorlar.

Donald Trump tarafından yapılan yeni açıklamalar bu iki ülke arasındaki gerginliğin hala hat safhalarda olduğunu gösteriyor. Trump tarafından yapılan açıklamalara göre Çin’deki yetkililer ABD’nin vergileri artırma kararının ardından ABD ile yeniden masaya oturmaya karar verdiler. Trump, vergilerin artmasıyla birlikte ABD ekonomisine yılda fazladan 100 milyar dolar değerinde para girişi olacağını öne sürüyor.

Donald Trump, bu iki ülke arasındaki ticaret anlaşmalarıyla ilgili geçtiğimiz gün şu açıklamayı yayınladı:

“Çin ile ilişkilerimiz şu anda tam da bizim istediğimiz gibi ilerliyor. Zamanında anlaşmayı bozanların da, sonradan yeniden masaya oturmaya karar verenlerin de onlar olduğunu unutmayın. Çin’den gelen vergilerle on milyarlarca dolar para almış olacağız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment