Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Kripto Para Borsası Bithumb, Para Yatırma ve Çekme İşlemlerini Tekrardan Kullanıma Açtı

Güney Koreli kripto para borsası Bithumb, dün yaptığı bir açıklama ile para yatırma ve çekme işlemlerini Cumartesi sabahı Türkiye saatine göre saat 5:00 itibariyle kullanıma tekrar açacaklarını belirttiler. Borsa, Haziran ayında gerçekleşen ve 30 milyon doların üzerinde token’in kaybına yol açan hacklenme olayı sonrası, geçtiğimiz günlerde platformu üzerindeki para çekme ve yatırma hizmetlerinin hepsini askıya almıştı.

Bithumb Tekrar Hizmet Veriyor

Bithumb olayı resmi olarak açıklamış olmasına rağmen, hizmetlerin devamının ilk bölümü olarak belirttiği bu açıklamasında sadece 10 kripto para birimi için işlemlerin tekrar başlatıldığını vurguladı. Bu kripto para birimleri ise şöyle: BTC, ETH, XRP, ETC, QTUM, LTC, BCH, XMR, ZEC ve MITH. Diğer 25 kripto para biriminin para çekme ve yatırma işlemleri ise hala askıda bulunuyor.

Bithumb’ın kendi sitesinde hizmetlerin tekrar sağlanması hakkındaki bir gönderinin ilgili kısmı şunları içeriyor:

”Bithumb piyasası ve standart piyasa arasında %10’a yakın fiyat farklılığı olan bazı kripto para birimleri, müşterilerimizin varlıklarını korumak için bu bölümde bunlarla ilgili değişiklikler yapıldıktan sonra tekrar işleme alınacaktır. Hizmetler tekrar normale döndükten sonra piyasa fiyatlarında ciddi değişim beklenmektedir. Bu sebeple, böyle kripto para birimlerinin normal hizmetlerinin devam ettirilmesi şu an için beklemede kalacaktır.”

Borsa buna ek olarak bütün para yatırma adreslerinin değiştirildiğini ve müşterilerin yeni adresler için başvuru yapması gerektiğini de bildirdi. Hizmetler askıdayken eski adreslerle yapılan bütün para yatırmalar da geri iade edilecek.

Güney Kore’nin En Büyük Borsalarından Bir Tanesi

Bithumb, hacklenme olayı öncesi Güney Kore’nin hacim oranında en büyük borsalarından birisiydi ve bunun yanı sıra Kore Blockchain Birliği tarafından Temmuz ayında yapılan denetimden geçen 12 firmadan da bir tanesini oluşturmaktaydı.

Bithumb’ın piyasadaki yokluğu Güney Kore piyasasında negatif etkiler oluşturdu ve bir çok yatırımcı hack olayı sonrası gerçekleşen denetimden ciddi bir şekilde etkilendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment