Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Custody İçlerinde XRP, EOS ve XMR’nin Olduğu 37 Yeni Varlığı Eklemeyi Düşünüyor

3 Ağustos tarihinde firmanın yaptığı duyuruya göre, San Francisco merkezli kripto para borsası ve cüzdan servisi Coinbase, kendi emanet ve depolama hizmeti Coinbase Custody‘e 40 yeni kripto para birimini eklemeyi düşündüğünü açıkladı.

Blog gönderisinde bu kripto para birimlerinin ”sadece depolama amacıyla” eklenebileceği ve Coinbase’in bunları ”en çabuk ve en güvenli” şekilde ekleyeceği belirtilmekte. Coinbase şu an için bu kripto para birimlerini borsa üzerinde listelemeyi düşünmediklerini de vurguladı. Gönderinin ilgili kısmı şu şekilde yer alıyor:

”Bu duyuruyu gelecekteki varlıklara olan desteğimiz konusunda müşterilerimiz için şeffaf kalabilmek adına, Coinbase içerisinde ve halka aynı anda yapıyoruz.”

Şeffaflık

Coinbase’in yukarıdaki cümlesinin asıl sebebi, geçtiğimiz günlerde yayılan spekülasyonlar olarak ifade edilebilir. Spekülasyonların temel odak noktası ise Bitcoin Cash ve Coinbase arasında dönen Insider Trading.

Coinbase, Insider Trading yapıldığı yönündeki suçlamalar ile ilk olarak Aralık ayında karşılaşmıştı. Firmanın, Bitcoin Cash’i listelediğini açıklamasından birkaç gün önce, Bitcoin Cash hacimleri bir anda iki katına çıkmış ve birçok kişi, Coinbase’in çok sayıda çalışanının bu noktada Bitcoin Cash alarak kar etmeye çalıştığını iddia etmişti.

Coinmarketcap’ten de ilgili dönemin verilerine baktığımızda, Bitcoin Cash hacminin ikiye katlandığı görülüyor ve bunun sonucunda o dönem Bitcoin Cash fiyatları neredeyse iki katına kadar çıkmış.

Ancak daha sonra geçtiğimiz Temmuz ayının sonunda konu hakkındaki dava sonuçlanmış ve Coinbase aklanmıştı. Büyük ihtimalle yukarıdaki şeffaflık açıklamasının temel çıkış noktası da bu.

Eklenen Yeni Varlıklar

Depolama olarak eklenmesi düşünülen yeni kripto para varlıkları arasında Ripple, EOS, Monero, VeChain, Cardano, Bitcoin Gold ve Telegram bulunuyor.

Coinbase yaptığı açıklamada bu ürünlerin Coinbase Custody’e eklenecek olmasının, ileride Coinbase üzerinde listeleneceği anlamına gelmediğini ifade etti. Coinbase bunun yanı sıra şu an üzerinde çalışılmakta olan kripto para birimlerinin Coinbase üzerinde listelenmesi için GDAX Dijital Varlık Çerçevesinden geçmesi gerektiğini de vurguladı.

Borsa, yeni varlıklar için destek sağlanması sürecinde, müşterilerin bunu işaret eden yeni API değişimleri ve göstergeler görebileceğini ifade etti.

”Coinbase bu varlıkların ne zaman Coinbase Custody üzerinde yer alacağı veya alıp almayacağı konusunda kesin bir ifade veremez ancak süreç ve neler bekleyebilecekleri hakkında müşterilerimize güncellemeler sağlayacağız.”

Coinbase Custody geçtiğimiz Temmuz ayının ikisinde piyasaya sürülmüştü. Tanıtılan ürünün hizmete girmesiyle artık gerek Avrupa’dan gerekse de Amerika’dan yatırımcılar kripto paralarını Coinbase Custody ile koruyacak. Coinbase Custody, ilk aşamada Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Bitcoin Cash desteklerini içerirken, gelecekte bu çeşitliliğin sayısının da artacağı kaydedildi. Ayrıca ürünün, Asya’da da yıl sonuna kadar hizmete açılacağı belirtilmişti. Coinbase Custody sahip olduğu üst düzey koruma ve güvenlik faktörleri sayesinde, bir çok analist tarafından kurumsal yatırımcıyı piyasaya çekecek platform olarak betimlenmekteydi. Firma şu an için ”çok güçlü soğuk depolama” cüzdanları  kullansa da, yakın bir zamanda ”güvenli ve ayrıştırılmış sıcak cüzdanlar” da kullanmayı planlamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment