Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’de Meydana Gelen Sistemsel Hata, Kanadalı Kullanıcıların Kripto Para Çekmesini Engelledi

Geçtiğimiz günlerde Coinbase sistemlerinde meydana gelen sistemsel bir hata, özellikle Kanadalı kullanıcılar olmak üzere çeşitli ülkelerden de bir kaç kullanıcının kripto para fonlarını çekmesini engelledi. Durum sosyal medya üzerinde ciddi bir yaygaraya  neden oldu.

Olay ilk olarak 1 Ağustos tarihinde başladı ve olayı ilk fark eden Venezuela menşeli kullanıcılar oldu.


Bir kullanıcı Twitter üzerinden attığı bir gönderide, Coinbase’in Kanada’da yaşayan bu müşterisinin koinlerini çekmesine izin vermediğini ifade etti.

Coinbase adına açıklama yapan bir yetkili, problemin nedeni olarak sistemsel bir hata bulduklarını ve sistemin tekrar düzeltildiğini ifade etti:

”Kripto para göndermeyi engelleyen konu artık çözüldü. Bir kaç ülke içerisinde Coinbase.com’u etkileyen sistemsel bir hata bulduk ve başarılı bir şekilde bunu onardık. Coinbase mobil uygulamaları aracılığıyla yapılan kripto para gönderme işlemleri bundan etkilenmedi. Müşterilerimize biz bu konuyu çözerken gösterdikleri sabır için teşekkür ediyoruz.”

Görünüşe göre para gönderme işlemleri bir kaç gün boyunca hizmet dışı kalmış ve bu sosyal medya üzerinde önemli bir etki yaratmış.

”Eğer Coinbase kullanarak bitcoin alırsanız ve Kanada içerisinde bulunuyorsanız, paranızı boşuna coinbase ile israf etmeyin. VPN kullanarak btc’nizi Kanadalıların işlemlerini destekleyen bir cüzdana gönderin.”

 ”Eğer Kanada’da iseniz Coinbase kullanmayın. Sizin koin almanıza izin verecekler ancak onların cüzdanından hareket ettirmenize veya bankadan paraya çevirmenize izin vermeyecekler.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment