Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Kripto Para Borsası Yöneticileri, Listelemeler İçin Rüşvet Almakla Suçlanmakta

Coinnest isimli Güne Kore merkezli kripto para borsası yetkililerinin başı şu sıralar yetkililer ile dertte. Seul Güney Bölgesi Savcılık Ofisi iki Coinnest kripto para borsası yetkilisinin hakkında, kripto para listelemesi yapmak için rüşvet aldıkları suçlaması ile soruşturma başlattı. Yerel medyada çıkan haberlere göre iki yetkili şimdiye kadar çoğunlukla BTC olmak üzere 890 bin doların üzerinde rüşvet almış.

Coinnest Yetkililerine Rüşvet Şoku

Korea IT Times kaynağının geçen hafta yayınladığı habere göre, Seul Güney Bölgesi Savcılık ofisine bağlı finansal soruşturma bölümünü, Coinnest borsasının CEO ve COO’su hakkında soruşturma başlattı.

CEO Kim Ik-hwan ve COO Cho, kendi kripto para birimini Coinnest borsasında listeletmek isteyen bir firmanın CEO’sundan rüşvet almış.Yerel medyada çıkan haberlerde kripto para biriminin adı verilmedi ve isim olarak ”S Koin” ibaresi yer aldı. Soruşturma sadece Coinnest ile sınırlı kalmadı ve ”S Koin CEO’su hakkında da rüşvet vermek suçundan soruşturma başlatıldı.”

”Coinnest CEO’su Kim ve COO’su Cho, bu yılın Şubat ayının başlarında, S Koin’i listeleme konusunda kolaylık sağlamak karşılığında 890 bin dolar değerinde Bitcoin ve S Koin rüşvet aldı.”

Haber kaynağının belirttiğine göre ikili Şubat ayının 5. ve 6. gününde piyasa değeri 771.270 dolar olan 110 Bitcoin almış. Savcılık açıklamalarında borsanın S Koin’i herhangi bir teknolojik alt yapı araştırması vb. gereklilikler yerine getirilmeden listelediğini ve konu ile ilgili yazışmaların tespit edildiğini de ifade etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment