Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Eski Kurucusu XRP’lerini Satıyor, XRP Fiyatı Erimeye Devam Ediyor

Kripto para piyasasının son dönemdeki önemli yıldızlarından birisi olan Ripple ile ilgili enteresan bir haber ortaya çıktı. Wall Street Journal’ın yaptığı habere göre, Ripple eski kurucu ortaklarından Jed McCaleb son dönemde elindeki XRP’lerin büyük bir kısmını nakite çeviriyor ve bu durum da XRP üzerinde çok sert bir satış baskısı oluşturuyor.

Ripple şirketinden ayrılan ve daha sonra Stellar’a geçen McCaleb’ın son haftalarda yaptığı satışların da, Ripple’ın fiyatındaki düşüşe ciddi bir etkisi olduğunu ifade eden otoriteler, konu ile ilgili eleştrilerde bulunuyor. McCaleb ekseninde çıkan bu haberler son dönemde görece biraz daha azalan Ripple ve merkeziyetçilik tartışmalarını da yeniden alevlendirmişe benziyor.

Wall Street Journal, yaptığı haberde Ripple şirketinden kaynaklara ulaşmayı başardıklarını ancak bu kaynakların konu ile ilgili olarak yorum yapmaktan kaçtıklarını ifade etti. Jed McCaleb ise, konuyla ilgili Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada Ripple ile anlaştığımızdan fazlasını satmıyorum ifadelerini kullandı ve daha da fazla bir şey söylemeyeceğini belirtti.

Bankacılık noktasında sunduğu çözümler ile birlikte adından sıkça söz ettiren Ripple şirketinin kripto parası XRP, kripto para sektörünün en fazla tartışılan koinlerinden birisi olmaya devam edecek gibi görünüyor. McCaleb ekseninden çıkan son haberler, son birkaç haftadır çok ciddi artış yaşayan koinde, global çapta bir satış baskısı yaratmış durumda. Yüzde 17’lik bir düşüş yaşayarak ilk 10 sıradaki koinler arasında en dramatik düşüşü yaşayan Ripple, şu anda 0,46 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment