Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’li UpBit, Endonezya ve Tayland’da Yeni Kripto Para Borsaları Açacak

Güney Kore’nin önde gelen kripto para borsalarından UpBit, sahip olduğu kripto para borsalarını ve yayıldığı ülkeleri arttırmaya kararlı. Borsa geçtiğimiz günlerde Singapur içerisinde hizmete sunduğu yeni kripto para borsası ile 130’dan fazla koin ve 240’dan fazla trading paritesine ev sahipliği yapmakta.

Büyüme Projesi

Güney Kore‘li UpBit, büyüme projesinin yeni adımı olarak gözünü Tayland ve Endonezya’ya çevirmiş durumda. Yerel medyanın aktardığına göre UpBit söz konusu ülkelerde, ülkenin resmi dili ile hazırlanmış internet sayfalarını çoktan hizmete soktu bile.

Edaily’nin haberine göre Upbit Cuma günü yaptığı açıklamalarda ”iki ülke de kripto para endüstrisinin büyüme potansiyeli için çalışmalar” yapmakta olduğunu belirtti.

”Tayland ve Endonezya blockchain ile kripto para teknolojilerine oldukça ilgili ve bu yüzden bu bölgelerde piyasaya sürümden önce online bir mevcudiyet göstermenin iyi bir şey olabileceğini düşündük.”

UpBit aslında Asya piyasasının en büyük şirketlerinden birisi olan Kakao Corp.’a bağlı. Kakao Corp ülkenin en popüler chat uygulaması Kakaotalk’ın da üreticisi konumunda. UpBit bunun yanı sıra ABD menşeli Bittrex kripto para borsası ile de ortaklığa sahip. Borsa Singapur içerisinde açtığı platformunda Singapur doları desteklediğini açıklamıştı ve Tayland ile Endonezya içerisindeki kripto para borsalarında da ülkenin itibari parasının destekleneceği ve kullanılacağı açıklandı.

Kripto para borsaları büyümeye ve dünya çapında gelişmeye devam ederken, bir çok uzman bunların 2017 yılındaki ‘ICO Çılgınlığı” ile benzer olduğunu düşünmekte. Şu an Türkiye içerisinde bile her geçen gün yeni bir kripto para ile tanışmak mümkün ve bu belki de sektör için iyi bir şey olmayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment