Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wright’tan Jihan Wu’ya Ağır Sözler: “Meğer Hiç Yanımızda Olmamış”

Bitcoin Cash blockchain ağının önümüzdeki güncellemesinde, kendi eklentisi olan Bitcoin SV‘nin en büyük destekçilerinden olan Craig Wright, bir Bitcoin maksimalisti Tone Vays‘ın sunduğu videoda hard fork konusu ve Jihan Wu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.  15 Kasım tarihinde gerçekleşmesi beklenen hard fork öncesi piyasa ciddi anlamda karıştı ve gerilim yükseldi.

Bitcoin Cash destekçisi Wright ilk olarak Bitmain‘in kurucusu Jihan Wu hakkındaki ilişkisinden başladı ve kendisi ile asla iyi bir ilişki kuramamış olduklarını açıkladı:

”Asla Jihan’ın iyi bir arkadaşı olamadım. Jihan hiçbir zaman ABC ile uyumlu olmadı.”

Wright açıklamasının devamında ”BTC’yi büyütmeye çalışacağı bir yol planladığını”, ancak yaklaşık bir yıl önce bölünmeyi planlamadığını aktardı.

”Ne yazık ki bunların hepsinin onun da destekleyici olduğunu ve büyümeyi istediğini düşünerek Jihan’a aktardık ancak o sıralarda Jihan’ın bunların hepsini baltaladığını öğrendik. Jihan aslında bölünmeyi istemişti. Bir fork istemedi, bölünme istedi. Bu yüzden, bir yıl önce yaşanan BTC – BCH bölünmesinde Jihan aslında bir tür SegWit ve ASIC cihazlarının kazım yapabilmesi için olanak istedi.”

Orijinal Bitcoin protokolü ve Bitcoin Cash SV hakkında konuşan Craig, ağdaki diğer geliştiricilerin de ağı daha iyi yapmak için kendi güncellemesini istediğini belirtti.

”Orijinal Bitcoin protokolü bu ve herkes bunun üzerinde geliştirme yapabilir. Eğer orijinal protokolün ne olduğunu bilir ve bunu SV ile güncelleyip, bunu destekleyecek hashpower’a sahip olursak, o zaman sıkıntı olmaz. Açıkçası, protokolü takip ettikleri sürece diğer hiçbir geliştirici grubu umurumda değil. Eğer protokolü takip etmezseniz, ‘lanet olsun size’.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment