Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEM, Coincheck İşlemlerinin Devamı Üzerine Yüzde 12 Artış Gösterdi

Coinmarketcap verilerine ve piyasa hacmine göre dünyanın en büyük 17. kripto para birimi NEM, geçtiğimiz 24 saat içerisinde %12.55’lik bir artış yakaladı. Söz konusu kripto para birimi bir çok lider kripto para kızıla  boyanmışken adeta nispet yaparcasına yükselişe geçti.

NEM’in en fazla ticari hacminin geldiği platform ise en büyük kripto para borsalarından Binance. Binance üzerindeki XEM/BTC paritesi şu an liderliğe sahipken, geçtiğimiz günlerde hacklenen popüler kripto para borsası Zaif, XEM/JYP paritesi ile ikinci sırada geliyor. NEM ticari hacmi konusunda top 5 arasında yer alan diğer kripto para borsaları ise sırasıyla Upbit, Poloniex ve Bittrex konumunda.

NEM 12 Kasım tarihinde önde gelen bir Japon platform olan Coincheck’in yaptığı ‘devam’ açıklaması üzerine böylesine bir artış göstermiş olabilir. NEM kendi resmi twitter hesabından yaptığı duyuruda, Coincheck kripto para borsasının XEM işlemlerine devam etme kararı aldığını vurguladı. Bunun yanı sıra Coincheck de kendi resmi internet sayfasından, ETH, XEM ve LSK kripto para birimleri için işlemleri açtığını belirtti.

Borsa 2018 yılının başlarında yaşanan bir hacklenme olayı sonrası 500 milyon dolara yakın NEM kaybı yaşamıştı. 2018 yılının Ocak ayında gerçekleşen hacklenme, o tarihlerde sirkülasyonda olan NEM tokenlerinin %6’sına tekabül etmekte. Coincheck’in yaşadığı bu olay, ünlü Mt. Gox kripto para borsasından sonra en büyük saldırı olarak tarihe geçmişti. NEM ekibi hacklenme sonrası cüzdan takip mekanizması sayesinde çalınan fonlar konusunda kullanıcılara yardım etmeye çalışsa da, hackerların çaldıkları fonları ”masum cüzdanlara” yollaması sonucu, pek bir sonuç elde edilememişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment