Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin Dev Şirketi Bir Daha ICO Düzenliyor, Hedef 90 Milyon Dolar

Güney Kore’nin en büyük şirketlerinden biri olan Kakao Corps’a bağlı olan Ground X, bundan birkaç ay önce düzenlediği ve 90 milyon dolar değerinde yatırım topladığı ilk dijital para arzı (ICO) sürecini yenilemek istiyor.

Bloomberg tarafından yapılan habere göre an itibariyle Ground X tarafından yönetilen Klaytn adlı platform, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde bir kez daha 90 milyon dolarlık yatırım toplamayı hedefliyor.

Kakao bundan birkaç ay önce yayınladığı bir duyuruda Ground X için toplamda 300 milyon dolar değerinde yatırım toplamayı, bu yatırımlar sonrasında da Ground X’e özel bir token geliştirmeyi planladığını açıklamıştı.

Ground X’in CEO’su olan Jason Han tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin bu sefer düzenleyeceği ICO’ya özellikle IDG Capital, Cresendo Equity Partners ve Translink Capital gibi şirketlerin katılması bekleniyor.

Klatyn platformunu kullanmak için halihazırda başvuruda bulunmuş pek çok sayıda şirket bulunuyor. Şu an için 26 adet başvuru toplandı ve bu başvurulardan bazıları Wemade Entertainment ve Zanadu gibi şirketlere ait. Ne var ki alanının önde gelen isimlerinden olan bu iki şirketin platformla ne kadar ilgilendiği henüz tam olarak bilinmiyor.

Jason Han, bu platform aracılığıyla yalnızca tek bir alanda değil birden fazla alanda faaliyet göstereceklerini ve çeşitli sektörlerdeki şirketlerin bu platformu kullanabileceğini söylüyor:

“Geniş bir hizmet yelpazesi hazırlayacağız. Bunu yapabilmek için Kakao ile iletişim halinde kalmaya devam ediyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment