Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin Devi Kakao Singapur’da Kripto Para Yatırımı Toplayacak

Singapur‘da yeni bir şirket açan Kakao Corp, kripto paraları kullanarak yabancı yatırımcı çekmeye çalışıyor.

Singapur’da Yeni Şirket

Güney Kore’nin en büyük şirketlerinden olan Kakao Corp, Singapur’da yeni bir şirket açtı. Yerel haber haber kaynaklarından News1 tarafından yapılan habere göre Kakao Corp, alt şirketi olan Ground X tarafından geliştirilen Klaytn adlı Blockchain platformunu Singapur’a taşıdı.

Singapur Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamalara göre Kakao, yatırım yönetimi konusunda Singapur’da daha farklı projeler oluşturmayı planlıyor.

Kakao Corp, Klaytn adlı platformu geçtiğimiz ay test sürecine soktu. Şirket bu platformu önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde hazır hale getirmek istiyor. Kakao ayrıca geçtiğimiz hafta sabitkoin projelerinden Terra ile işbirliği yapmaya başladığını duyurdu. Terra, bu işbirliği doğrultusunda Klaytn platformunu kullanmaya başlayacak.

Klaytn’in Yatırım Potansiyeli

Kakao Corp, Aralık ayında Klaytn projesini yatırımcılara açmayı planlıyor. Şirket, süreç boyunca girişim sermayedarlarından ve genel olarak kurumsal yatırımcılardan toplamda 100 milyar won (yaklaşık 88 milyon dolar) değerinde yatırım almayı hedefliyor. Konu hakkında yayınlanan yazıdan bir kesit şu şekilde:

“Bu yatırım sözleşmesine göre satışa sunulan tek şey sıradan tokenlar olmayacak ve Kkakao’nun Blockchain alanındaki işbirliği de satışa çıkarılacak. Singapur’da bir yatırım şirketinin kurulma sebebi burada yatırım toplamanın kolay olması ve vergi konusunda büyük avantajlar sunması.”

Singapur merkezli girişim sermayesi şirketlerinden Golden Gate Ventures bundan birkaç ay önce Blockchain ve kripto para şirketlerine yatırım yapabilmek için 10 milyon dolar değerinde bir fon oluşturdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment