Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Büyük Borsası Korbit DASH, Monero, Zcash, REP ve STEEM ile Yollarını Ayırdı – Geri Gelecekler Mi?

21 Mayıs tarihinde Güney Kore’nin ilk ve en büyük kripto para borsası Korbit, kendi resmi sitesi üzerinden Dash, Monero, Zcash, Augur [REP] ve STEEM tokenlerinin alım ve satımının durdurulduğunu açıkladı.

Sitede belirtilene göre bu [diğer dijital varlıkların] aşamalı olarak iptal edilmesi vasıtasıyla gerçekleştirilecek. Ancak müşteriler hala XRP, BCH, LTC, vb. kripto para birimlerini kullanmaya devam edebilecekler.

Açıklama şu şekilde devam ediyor:

”Sistemi geliştireceğiz ki siz daha uygun bir şekilde çeşitli varlıkların ticaretini yapabilin. Ancak şu an için koin hakkında herhangi bir kesinleştirilmiş geri dönme tarihi olmadığından dolayı varlığınızı korumanız adına elinizdekileri satmanızı veya çekmenizi tavsiye ediyoruz.”

Sayfada belirtilenlere göre 28/05/2018 tarihi 15:00 itibariyle koin alım işlemleri durdurulacak. 21/06/2018 tarihi ve 15:00 itibariyle de kullanıcıların koin satışı yapması durdurulacak. Karardan etkilenen koinlerin borsaya tekrar ne zaman geri döneceği hakkında ise kesin bir tarih belirtilmiyor.

Bir Reddit kullanıcısı olan Jamie Fosters:

”Ciddi anlamda gizlilik odaklı kripto para birimlerinin dünya finansmanını baştan aşağı değiştirdiği bir dönemde hükumetlerin armut toplamasını mı bekliyorsunuz? Merkezi borsalar şu an tıkandı ve bankacılık sistemi de bunun hemen peşinde. Hükumetler elinden geldiği kadar bunları sıkıştırmayı düşünüyor. Kripto’yu durduracak mı peki? Hıhı kesinlikle. Belki yarın. Gerçekçi olun.”

Başka bir Reddit kullanıcısı Jedigras:

”Görünüşe göre Japonya lisansı almaya çalışıyorlar.”

Bu yoruma cevap veren Davey Jones:

”Ya da bunların likidite havuzu coincheck’ti.. bunlar sahip oldukları çoğu alt koini, coinbase benzeri bir hizmet için tak diye önermemişler miydi? alım satıp yapabiliyordun ama çok faiş fiyatlara.. o halde likidite başka bir yerde miydi?”

Görüşüne göre yapılan bu anons koinlerin fiyatını etkilemiş gibi duruyor. Dash’in fiyatı %4,66 düşüş yaşayarak 383 dolar fiyatına gerilerken, ZEC basın saatine göre %6.65’lik bir kayıp ile 323 dolar seviyelerinde, XMR %5,40’lık düşüş ile 191 dolar seviyelerinde, REP ise %5,09 düşüş yaşayarak 50 dolar seviyelerine indi. Durumdan tek etkilenmeyen hala %2’lik bir artış gösteren STEEM gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment