Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Onchain Capital’ın Kurucusundan Bitcoin Cash ve Ethereum’a Destek

Onchain Capital’ın kurucusu ve CNBC Afrika”da yayınlanan ‘Kripto Para Al-Satçısı’ adlı programın sunucusu olan Ran Neu-Ner yakın zamanda kripto paralara, ICO’lara uygulanan düzenlemeler hakkında konuştu ve en büyük kripto paralar hakkında kişisel yorumlar yaptı. Neu-Ner şu anda Bitcoin Cash’i ve Ethereum’u desteklediğini söylerken BTC’yi “heyecanlandırıcı” bir hal almaya başladığını da belirtti.

Düzenleme Eksikliği Sıkıntı Yaratabilir 

CNBC’nin Fast Money adlı programına röportaj veren Neu-Ner, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun (SEC) kripto paraları şu ana kadar temkinli şekilde gözetleyerek doğru bir karar aldığını ancak ilerleyen zamanlarda kripto para sektörü için belirgin ve açık düzenlemeler getirmemesi durumunda ABD’nin kripto para sektöründeki yarışta geri kalabileceğini vurguladı. Neu-Ner:

“SEC tarafından bence gayet iyi adımlar atılıyor ancak SEC’in işi hala bitmiş değil çünkü şimdi de yasal düzenleme geiirmesi gerekiyor. Eğer düzenleme getirmezlerse sektörün gelişimini önleyebilirler.”

Hem yatırımcıyı korumaya hem de sektörü büyütmeye çalıştıklarının farkındayım ama Japonya ve Singapur gibi yerlere bakacak olursak epey başarılı ICO’larının olduğunu, yepyeni ve başarılı bir sektörlerinin olduğunu görürsünüz ve o bölgeye defalarca seyahat etmiş, oradaki her kurucuyla ve düzenleyici ile konuşmuş biri olarak korkum, ABD’nin şu anda geride kalıyor olabileceğidir.”

Olası Bir Beyin Göçü

Kripto para sektöründe yaşanan yeniliklerin, ICO sektörünün yasal anlamda ‘meşru’ hale getirilmesine bağlı olup olmadığı sorulduğunda Onchain Capital’ın kurucusu olan Neu-Ner’in cevabı şu şekilde oldu:

“ICO’lar olmadan da yenilik olabilir ki zaten ABD’dekilerin yaptığı da tam olarak bu. Malta, Cebelitarık, Singapur gibi yerlerde, vergi bakımından rahat olan yerlerde, yasal düzenlemelerin ICO’ların lehine oldukları yerlerde şirketler kuruluyor.”

Neu-Ner aynı zamanda ABD’den yukarıda bahsedilen yerlere doğru bir beyin göçü yaşanabileceğini söyledi. Neu-Ner’in söylemine göre Japonya’daki ya da Singapur’daki Amerikanlara gidip neden orada olduklarını sorduğunuzda, “ICO başlatmak için” diye bir cevap almanız gayet olası. Neu-Ner’in, SEC’in kripto para yarışında geri kalmamak için bir an önce harekete geçmesi ve artık ‘temkinli yaklaşım’ metodunu bir kenara koyması gerektiğini düşünüyor:

“Bence SEC kripto para sektöründe ne olup bittiğini anlama işini zamana bırakarak sorumluca davrandı ama artık kripto para sektörünün ne olduğunu billiyoruz, kripto paranın, Blockchain’in yakın zamanda ortadan kaybolmayacağını da biliyoruz. Bu yüzden (SEC) artık partiye katılmadı ve ortaya bir tür düzenleme koymalı ki tutumumuzu belirleyelim.”

 

Neu-Ner aynı zamanda Fast Money programında yapılan “HODL (tutmak) mı FODL (bırakmak) mı?” uygulamasına da katıldı ve piyasanın en önde gelen birkaç kripto parası hakkında şahsi görüşünü belirtti.

Neu-Ner “Bitcoin’i epey sevdiğini ama FODL demeyi tercih ettiğini” belirtti. Neu-Ner, Bitcoin fiyatının şu anda “düşük” olduğunu ve fiyatın “yavaş ve dengeli bir biçimde yükselmeye devam edeceğine” inandığını söyledi ancak şu anda piyasada “daha heyecanlandırıcı kripto paralar olduğunu” belirtti. Neu-Ner:

“Bana paramı Bitcoin’e mi yoksa daha heyecanlandırıcı bir şeye mi yatıracağımı sorsanız daha heyecanlandırıcı bir şeyi seçerim.”

Neu-Ner’e Bitcoin için FODL yanıtı vermesinin ardında yatan sebebin şu anda piyasada yaşanan ciddi fiyat değişkenlikleri olup olmadığı sorulduğunda kendisinin cevabı şöyle oldu: “Biraz ondan biraz bundan ama şu anda Bitcoin’den hatta Ethereum’dan ve diğer oturmuş koinlerden para çıkıyor ve ICO çılgınlığına akıyor”.

Kendisi şöyle ekledi:

“Şu anda piyasalarda yaşanmayan, yüzlerce milyon doların ICO’lara gittiği bir çılgınlık yaşanıyor – bu para nereden geliyor? İtibari paradan gelmiyor. Bitcoin’ini, Ethereum’unu bozduran insanlardan geliyor ve bu insanlar (kripto paralarını) bozdurduklarında piyasalarda düşüş yaşanıyor. Bunun yanı sıra, bu yılın sonlarına doğru kurumsal yatırımcıların giriş yapacağını düşünüyorum – ilk olarak da Bitcoin’e ve Ethereum’e geçecekler ve daha sonra piyasada artış görülecek.”

BCH ve ETH’den Umutlu

Neu-Ner’e Bitcoin Cash hakkındaki görüşleri de soruldu ve kendisi “Bitcoin Cash’te büyük bir potansiyel gördüğünü, ekibi sevdiğini” söyleyerek Bitcoin Cash için kesinlikle “HODL” yanıtı vereceğini belirtti.

Neu-Ner şakayla karışık bir şekilde Bitcoin için FODL deyip Bitcoin Cash için HODL dediği için Twitter’daki sıkı Bitcoin fanlarının kendisini eleştiri yağmuruna tutacaklarını söyledi ve şöyle ekledi:

“Bitcoin’e ve Bitcoin Cash’e olan sevgim eşittir ama paramı şu anda nereye yatıracağımı soruyorsanız Bitcoin Cash daha fazla potansiyele sahip derim.”

Neu-Ner ayrıca Ethereum’un şu anda sektördeki en büyük topluluğa sahip olduğuna inanıyor ve ETH için de “kesinlikle HODL” diyor.

XRP’den Hayır Yok

Kendisinin Ripple hakkındaki görüşleri ise biraz ağır cinsten. “Ripple’ı direkt çöpe atıyorum” diyen Neu-Ner, şirket ile token (XRP) arasında bir ayrım yapmayı da unutmadı:

“Şirket olan Ripple bildiğim en iyi şirketlerden biri. Token olan XRP’nin amacını çözebilmiş değilim.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment