Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Almanya’nın BaFin Kurumu Kripto Para Yaptırımları Hakkında Gürcistan Merkez Bankası ile Görüştü

NBG’nin internet sayfasında yayınlanan 18 Mayıs tarihli bir gönderiye göre, Avrupa’daki en büyük finansal denetmenlerden birisi olan BaFin, National Bank of Georgia (Gürcistan Ulusal Bankası; NBG) ve finans sektörünün diğer üyeleri ile bir araya gelerek kripto para düzenlemeleri hakkında görüşme gerçekleştirmişler.

Gönderiye göre Almanya Federal Mali Denetleme Kurulu (BaFin), NBG bankası üyeleriyle, uluslar arası finans kurumlarıyla, özel sektörle, ticari bankalarla, aracılık yapan kişilerle, denetmenlerle ve yasal şirketlerle bir araya gelerek kripto paraların ülkedeki farkındalığını arttırmak için görüşlerde bulunmuşlar. Katılımcılar bu toplantı sayesinde Avrupa’nın önde gelen mali denetmeninden kripto endüstrisi hakkında detaylı bilgi alma şansını elde etmişler.

2017 Aralık ayında Gürcistan’ın NBG’si kripto paralara karşı özel bir duruş sergileyip vatandaşların dikkatli olması çağrısını yapmıştı. Banka halka kripto para birimlerinin yasal bir ödeme yolu olmadığını ve kripto ile ilişkili herhangi bir aktivitenin denetim altında olmayın NBG’nin konu hakkında hiç bir sorumluluğunun olmadığını ifade etmişti:

”Gürcistan Merkez Bankası vatandaşları bu konuda uyarmak niyetindedir. Kripto para birimleri Gürcistan sınırları içerisinde yasal bir ödeme yöntemi değildir. Bu sektör içerisinde yapılmış hiç bir aktivite yasal kurumlar tarafından denetlenememektedir ve bu sebeple NBG’nin bu konuda herhangi bir sorumluluğu yoktur.”

2017 yılında Cambridge Centre for Alternative Finance tarafından yayınlanan Küresel Kripto Para Değerlendirme Araştırması’na göre, Gürcistan, Çin’den sonra kripto madencilik işlemleri listesinde ikinci olarak yer alıyor.

2016 Nisan ayında Gürcistan hükumeti ve önde gelen Bitcoin madencilik cihazları üreticisi BitFury blockchain temelli ortak bir proje başlatmışlardı. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment