Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Eski Bankasından Blockchain Hamlesi!

Güney Kore’nin en eski bankası Shinhan Bank, önemli bir hamle yaparak Blockchain odaklı Menkul Kıymet Ödünç İşlemi platformu kurmak için çalışmalar başladığını ifade etti.

Bilindiği gibi, alıcı ve satıcı arasında yapılan bir anlaşma ile belirli miktardaki hisse senedinin, yine iki taraf arasında yapılan anlaşma kapsamında belirli bir süre boyunca ödünç alınması işlemine Menkul Kıymet Ödünç İşlemi deniyor.

Finans piyasalarında son derece büyük bir öneme sahip olan bu sistemi Blockchain’e taşıyan dev banka, şu anda ilgili sistemin geliştirilme aşamasında olduğunu da aktardı.

Ödünç alma işlemi ile ilgili daha önce de Blockchain odaklı bir hamle yapan banka, bunun ile hem zaman hem de maliyetten tasarruf etmeyi amaçlamıştı.

Son dönemde Blockchain odaklı hamleleri ile dikkat çeken Shinhan Bank’ın bu yeni platform ile bu sefer hisse senetleri ve çeşitli menkul kıymetler üzerinden bu süreci yönetmeyi amaçladığı ifade ediliyor.

Bilindiği gibi, Güney Kore hükümeti Blockchain ve kripto para konusunda çok destekleyici bir tavır içerisinde. Bu durum da, elbette ülkede yer alan kurumların bu alanda yaptığı inovasyonlara yansıyor.

Birçok ülkeye göre çok iyi durumda olan Güney Kore Blockchain sektörünün, daha da gelişmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment