Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’nin En Çok Satan Gazetesi The Sun’da Olumlu Bitcoin Yazısı

Genel manada ana akım medyada Bitcoin ve kripto para ile ilgili yazıların olumsuz olduğunu görmek mümkün. Başta New York Times ve Wall Street Journal gibi medya kuruluşları, dönemsel olarak Bitcoin ile ilgili olumsuz ve temelsiz ifadeler barındıran yazılar kaleme alıyorlar.

Daha önce birçok kere ‘Bitcoin artık öldü’ yorumları yaptıran bu yazıları görmeye alışık olduğumuz dönemde, İngiltere’nin ve Birleşik Krallık’ın en fazla satan gazetesi The Sun’da tam tersi odaklı bir yazı kaleme alındı.

The Sun’ın web sitesinde ve tabloid versiyonunda yer alan haberde, Bitcoin’in arzının kısıtlı oluşu ile ilgili bir haber yer aldı.

Bu haberde, Bitcoin’in arzının yüzde 85’e ulaştığı ifade edildi ve başlıkta ”Uzmanlar fiyatın uçuşa geçebileceğini söylüyor’ yorumuna yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde bilindiği gibi Bitcoin’de toplam koinlerin yüzde 85’e kadar yakın bir kısmı madencilik ile kazılmıştı. Bu rakam da yaklaşık 17 milyon 850 bine tekabül ediyor. Geride kalan yaklaşık 3 milyondan fazla koinin ise, önümüzdeki 120 yıl içinde kazılacağı belirtiliyor.

The Sun gibi etki gücü yüksek ve İngiltere’de yılda 35 milyon farklı ziyaretçiye sahip olan bir gazetenin Bitcoin ile ilgili olumlu ifadeler kullanması, oldukça olumlu bir gelişme olarak ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment