Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin ICO Projelerini Yasaklamasının Altında Yatan Asıl Sebep veya Sebepler Neler?

Kripto para sektörü için oldukça önemli bölgelerden birisi olarak görülen Güney Kore, geçtiğimiz tarihlerde yapılan bir açıklama ile yurt içinde gerçekleştirilen ilk dijital para arzı (ICO) projelerinin yasaklanması uygulamasına devam edileceğini duyurmuş ve tepkiye neden olmuştu. Özellikle Asya içerisinde birçok ülkenin izin verdiği ve milyar dolarlık bir endüstri haline gelen ICO’ların Güney Kore tarafından yasaklanmasının tabii ki belirli sebepleri var.

Yerel finansal yetkililer konu hakkında yaptıkları açıklamada ICO yatırımlarının birçok alanda yüksek riskli yatırım olarak görüldüğünü ve hükümetin yurt içinde gerçekleşen kripto para token satışlarını durdurmaya devam edeceğini ifade etti. Mevcut yasalar gereği Güney Koreli yatırımcıların ülke dışından gerçekleştirilen token satışlarına katılma izni var. Hükümet ise bu kuralın geçtiğimiz 12 ay boyunca kötüye kullanıldığını ve aslında Güney Kore tabanlı firmaların ve girişimcilerin, kağıt üzerinde yurt dışı firmaları kurarak açıktan yararlandıklarını açıkladı.

Hükümet tarafından yapılan tahminlere göre yerel firmaların 500 milyon dolarlık kazanç elde ettiği düşünülmekte. Yetkililer her bir firmanın milyonlarca dolarlık fon toplamasına rağmen, fonların nasıl kullanıldığı konusunda hiçbir şeffaflık olmadığını ve bunun hükümet tarafından iyi karşılanmayacağını da aktardı.

Bunun yanı sıra 2018 yılının kasım ayında üst düzey bir ICO projesinin Güney Kore içerisinde exit scam gerçekleştirmesi ve 10 milyon dolardan fazla kullanıcı fonu ile kayıplara karışması alınan kararın arkasındaki temel sebeplerden birisi oldu. Güney Kore şuan için milyar dolarlık bir endüstriyi kaçırsa da, yetkililerin en çok umursadığı konu ülke içerisindeki yatırımcıların ve vatandaşların güvenliği gibi durmakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment