Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’daki Kripto Para Düzenlemeleri Yürürlüğe Girdi

Venezuela’da kripto paraları yasal bir çerçeveye oturtan maddeler bugün itibariyle yürürlüğe girdiler. Bu yasalar kripto paraların alımıyla, satımıyla, kullanımıyla, dağıtımıyla ve alışverişiyle ilgili 63 farklı madde barındırıyorlar.

Venezuela‘daki kripto para düzenlemeleri, geçtiğimiz gün ülkenin resmi gazetesinde yayınlandılar. Kripto paraları yasal bir çerçeveye oturtan yeni hükümler toplamda 63 maddeden oluşuyorlar.

Venezuela’s New Cryptocurrency Rules Enter Into Force

Bu 63 madde genel hatlarla 6 farklı kategoriye ayrılıyor. İlk 5 madde, bu hükümlerin içeriğini ve genel amacını kapsıyor. Bu maddelerde Blockchain, dijital madencilik, kripto varlık, kriptografi, kullanıcı ve kamu fiyatı gibi terimlere açıklık getiriliyor.

6-28.maddelerde kayıt sistemine, 29-33.maddelerde kayıt takip sürecine, 34-41.maddelerde denetim ve gözetim işlemlerine, 42-51.maddelerde kripto para suçlarına ve cezalarına, 52-63.maddelerde ise idari süreçlere ilişkin bilgiler yer alıyor.

Bu maddelerin yürütülmesinden başlıca olarak Sunacrip sorumlu olacak. Sunacrip bundan bir süre önce ülkedeki kripto para işlemlerini takip etmesi için kuruldu.

Venezuela’da kripto para ile ilgili faaliyetler yürütmek isteyen (madencilik gibi) kişiler ve şirketler ilk olarak Sunacrip ile iletişime geçip kayıt yaptırmak zorunda kalacaklar. Bu kayıt sürecine ilişkin bilgiler, yayınlanan maddelerde açık bir şekilde belirtiliyor.

Sunacrip’e kayıt yaptırmayan ve illegal biçimde faaliyet gösteren kripto para şirketleri ağır cezalara çarptırılacaklar. Bu kişiler ve şirketler hem hapis hem de para cezasıyla karşı karşıya kalacaklar.

Venezuela’daki hükümet kuruluşları ayrıca ülkedeki kripto para şirketlerini bu maddeler doğrultusunda denetlemeye başlayacak, yasalara uyum sağlamayan şirketleri cezalandıracaklar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment