Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin İki Dev Şirketi Blockchain İçin Bir Araya Geldi

Güney Kore‘nin en eski bankası olan Shinhan Bank, ülkedeki bazı yerel yönetimler tarafından sunulan dijital token önerilerini uygulamaya sokmak ve bu tokenlara özel bir Blockchain platformu geliştirmek için ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketiyle bir araya geldi.

Yerel haber kaynaklarına göre iki büyük organizasyon arasında kurulan işbirliğinde Shinhan Bank platformun finansal kısmını geliştirirken Korea Telecom Corporation platformun temelini geliştiriyor olacak.

Koin Bülteni üzerinde önceden paylaştığımız haberlerde Güney Kore’deki Seul gibi şehirlerin kendi tokenlarını oluşturmayı düşündüklerini söylemiştik. Seul Valisi, şehrin S-Coin adlı bir token üretebileceğini açıkladı ve çoğu kişinin ilgisini çekti. Şehrin vatandaşları bu token ile sağlık sisteminden, çevresel programlardan faydalanabilecek ve tokenı ödeme sisteminde kullanabilecekler.

Yeni bir Blockchain platformu geliştirmek için bir araya gelen bu iki şirket, Blockchain teknolojisiyle ilgili kendi başlarına da çalışmalar yürütüyor. 6.7 milyar dolar gibi bir piyasa hacmine sahip olan Korea Telecom, ülkedeki hızlı internet altyapısının ciddi bir kısmını üstleniyor.

Korea Telecom, ‘Geleceğin İnternet’i’ olarak gördüğü Blockchain teknolojisiyle bu yılın başlarında ilgilenmeye başladı. Şirketin başkan yardımcısı olan Seo Young-il, yerel medyaya verdiği bir demeçte “Blockchain teknolojisinin ‘dördüncü endüstri devrimindeki’ dijitalleşme sürecinde merkezi rol oynayacağını’ söyledi.

Korea Telecom, bu yılın Temmuz ayında ‘KT Network Blockchain’ adlı bir platform oluşturdu ve bu platformun saniyede 2 bin 500 işlem kaldırabildiğini iddia etti. Şirket, oluşturduğu bu platformda China Mobile ve Japonya’nın en büyük mobil telefon şirketi olan NTT DoCoMo ile işbirliği yapacağını da açıkladı.

Shinhan Bank ise 2016 yılından beri Blockchain teknolojisiyle ilgileniyor. Shinhan Bank, tamamen Blockchain’e odaklanmış bir araştırma merkezi oluşturan ilk Güney Kore bankası konumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment